DAGS ATT ANMÄLA TILL MANIFESTGALAN 2020

Ärade vän, nu är det dags!

Nu öppnar nomineringarna till Manifestgalan 2020. Galan där vi hyllar kärleken till musiken och frukterna av de oberoende skivbolagens hårda arbete!

För att nominera en skiva så ska den:
1. Motsvara minst ett album och vara släppt mellan 1 december 2018 och 1 december 2019. *
2. Vara utgiven av ett oberoende bolag. **
3. Vara med en artist som är bosatt eller huvudsakligen aktiv i Sverige.
Anmälan sker via nedanstående länk och stänger 1 november 2019.

Här anmäler du ett album!

* Det går även att anmäla samlad årsproduktion om ni under året släppt material motsvarande ett fullängdsalbum. Vi definierar ett album som minst sex låtar eller 32 minuters speltid.

** Artisten får vara distribuerad men ej licensierad av ett majorbolag i Sverige. Artisten kan dock vara utgiven på indie i Sverige men licensierad till major utomlands

Trots fint stöd från sponsorer så går Manifestgalan med förlust. Vi som arrangerar Manifestgalan – SOM – är en ideell förening utan statliga bidrag. För att minska underskottet så kommer det i år att kosta 150 kr (112,50 kr+ moms) per album att anmäla för bolag/artister som inte är med i SOM.

Här kan du gå med i SOM

Musikvideo är fortsatt gratis att anmäla.

Här anmäler du en musikvideo

Musikvideon ska vara publicerad mellan 1 december 2018 och 1 december 2019.

Lycka till!
Varma hälsningar från SOM och Manifestgänget

 

VINNARE MANIFESTGALAN 2019

ÅRETS VINNARE PÅ MANIFESTGALAN 2019 ÄR:

Synt
För ett album med mästerliga elektroniska stämningsbyggen skapade kring svindlande melodier och monotona basgångar ledda av en drömlik sång går årets pris i kategorin synt till:
Roya – Hive (eshqi records)

Jazz
Lisa Ullén har återigen bevisat med sitt självklara och skarpa språk att hon är en av samtidens mest betydelsefulla komponister med en kärna som har glöd som räcker i flera ljusår.
Lisa Ullén – Piano works (disorder)

Dans
Jorden runt på mindre än en timme. Med musikalisk start och målgång i Göteborg. Årets vinnare till Manifestpriset i Dans är Shakarchi & Stranéus.
Shakarchi & Stranéus – Steal chickens from men and the future from god (Studio Barnhus)

Dansband
Blender har gjort rejält avtryck i Dans-Sverige under året och hittat helt rätt med sitt senaste album. Plattan håller hög klass rakt igenom med bra dansbeat, nyskriven originalmusik och outstanding leadsång. Blender har aldrig varit rädda för att gå sina egna vägar, eller för att … ”Gambla litegrann”.
Blender – Gambla litegrann (Loudhillmusic/records)

Rock
Det Jordiska vinner för att de med sina avskalade texter och varma musikaliska hand sticker ut som årets mest angelägna oväsen. Ett band och album som träffar oss rakt i hjärtat.
Det Jordiska – Det Jordiska (Lazy Octopus Records)

Folk
Nytt och gammalt sida vid sida när en bortglömd musiker lyfts fram i ljuset – Hillevi Öberg. Strålande svängig musik – traditionell och ny, fint arrangerad och med folkmusikens hela bredd!
Emma Ahlberg Ek – Hillevi (Caprice Records)

Punk
Succébandet får andra svåra skivan att verka extremt lätt och självklar. Tydliga melodier, politisk rättrådig skolning och maxad växelsång – vad mer kan man begära?
Twin Pigs – Scandinavian Nightmare (Luftslott Records)

Hårdrock
Med kraft, pondus och precision levererar Craft svartmetall med isande melodislingor och krossande tyngd. Ett av 2000-talets mest konsekventa band levererar återigen och visar att man tillhör världseliten inom sin genre.
Craft – White Noise and Black Metal (Season of Mist)

Hiphop
Text, beats och rytm skapar tongångarna som tar lyssnaren på en färd och allt landar mjukt i samband och rötter.
En riktig OG – ortens gäri och Sveriges främsta mystiska soulröst – Cherrie
Cherrie – Araweelo (Araweelo)

Barn
Musiken och titlarna skapar associationer och låter fantasin flöda fritt i det menageri som skapats av musiker som tar barnen på allvar!
Oddjob – Jazzoo 2 (Headspin Recordings)

Årets Live
Livejuryn vill tacka Jonas Lundqvist – dina konserter är som hemmafester där publiken är hedersgäster, där känslan, kontakten och kärleken står i fokus. Årets liveartist lyckas med det som få kan – att göra varje konsert till en udda upplevelse som aldrig upprepar sig själv – tack!
Jonas Lundqvist (Adrian Recordings)

Pop
Två decennier efter debuten med Bad Cash Quartet har Jonas Lundqvist förädlat sin boogie till perfektion: I opposition mot tidens tandblekta framgångsideal målar han upp en värld där rock’n’roll aldrig dör.
Jonas Lundqvist – Affärer (Adrian Recordings)

Årets Musikvideo
Den här musikvideon träffar dig som kniv rakt i ögat. Videon illustrerar obarmhärtigt ämnet utan att göra avkall på form eller taktkänsla. En skoningslös bild som aldrig lossnar från näthinnan.
Jenny Wilson – Rapin (Gold Medal Recordings) Regi: Gustaf Holtenäs
https://vimeo.com/253719333

Experimentellt
Med doften av ett sågverk i form av en elektronisk orgel, djupt inne i den Ångermanländska barrskogen. Från djupaste mörker till första gryningsljuset växer klangerna och kryper in under skinnet, vi hoppas att det aldrig skall ta slut.
Maria w Horn – Kontrapoetik (XKatedral)

Rytm
Musiken som tar hem årets pris är mer än bas, röst och trumma; det är ett hjärta som slår, talar och pumpar. Vinnaren i kategori Rytm 2018 är ett lejon från Norden som aldrig ger upp.
General Knas – Reggaestrerad (Rudeboy/SwingKids)

Singer/songwriter
En albumdebutant som lät som precis allt annat än just detta. Med en röst i världsklass, självklart låtmaterial och en elektrisk scennärvaro stod hon för ett genombrott av sällan skådat slag.
Sarah Klang – Love In The Milky Way (Pangur Records)

SKAP:s och Manifests pris till årets kompositör:
Med cineastiskt anslag och till synes enkla medel tar årets pristagares musik med lyssnaren på en vacker resa genom ett tidlöst landskap.
Nina Kinert – In Twos samt Romantic (Ninkina Recordings/Headstomp/Playground)

SKAP:s och Manifests pris till årets textförfattare:
Årets pristagare slipar med mästerlig hand ner sina oblyga och rättframma vardagsobservationer till små spegelskärvor som når långt in i lyssnarnas hjärtan.
Kajsa Grytt – Kniven i Hjärtat (Kajsa Grytt)

Visa
Med en stämma som ömsom skär, ömsom smeker, med texter där det gamla blir nytt och det nya ekar av svunna tider, med världsmusikens klanger över jordens sånger tar årets Visvinnare lyssnaren med på en resa mellan hopp och förtvivlan.
Jonathan Hilli – Jordsånger (Kakafon Records)

Årets nykomling
Med enkla medel och en rejäl skopa attityd, skapar Haerdsmaelta vassa popmelodier som framförs med massor av energi.
Haerdsmaelta https://open.spotify.com/artist/0kaX0dfYVIpLKZO8SzwT3g?si=e4GxFE6aRIWiXrwBN7mL-A

Årets Indie
Årets indie satte fingret på en fråga som många just nu kämpar med svaret på – hur får vi stopp på sexuella trakasserier på festivaler.
Debattens vågor gick höga under 2018 och resulterade i en fantastisk bred, sprudlande och spännande festival. En fristad med målet att avskaffa sig själv.
Årets indie är Emma Knyckare och Statement Festival!

STIMs pris till Årets kompositör inom folk och världsmusik,
delas ut i samarbete med Riksförbundet för Folkmusik och Dans.
Han har fått genrens giganter att tappa hakan – att som svensk komma från ingenstans och slå igenom i det ökänt kräsna och kvalitetsmedvetna flamenco-Spanien är en närmast osannolik bedrift.
Pristagare: Robi Svärd

ÅRETS LIVEAKTER

Manifestgalan 2019 presenterar nu stolt årets liveakter. Artisterna som kommer att framträda under kvällen är Maxida Märak, Bonander, Adam Kanyama och Symbio.

Manifest är musikpriset som uppmärksammar och premierar artister som är kontrakterade på oberoende skivbolag och är dessutom årets stora händelse i indiemusik-Sverige. Årets gala kommer att äga rum den 15 februari på Nalen i Stockholm och där och då ska, utifrån 21 kategorier, den bästa oberoende musiken från det gångna året hyllas av en samlad oberoende musikbransch. Manifestgalan 2019 kommer att ledas av den storslagna multikonstnären Saga Becker. Biljetter finns på www.nalen.se

Live på Manifestgalan 2019:

Ladda ner pressbilder här: https://bit.ly/2sRCYjW

Maxida Märak

Få kan ha undgått Maxida Märaks frekventa närvaro på spellistor och livescener, så väl som i våra TV-apparater och dagstidningar. Hon producerar hiphop på ett unikt och nyskapande sätt där Sápmi alltid är normen. Hon blandar hård rap, hookiga refränger och tunga elektroniska beats med sin magiska jojk. Något som ytterst få i världen experimenterat med förut. Även om budskapet i hennes låtar är tydligt så är det inte politiken som driver henne som artist – det är strävan efter att skapa fet musik. På scenen är Maxida kaxig och tar för sig, hon är hellre för mycket än för lite. Genom att vara ärlig och transparent med vem hon är hoppas hon kunna inspirera andra med att man kan bli vad man vill, oavsett bakgrund.

Under Manifestgalan kommer Maxida Märak att framträda med nytt material som kommer att släppas senare under 2019.

Lyssna här: https://spoti.fi/2WypdUz

Adam Kanyama

För 8 år sedan debuterade Adam Kanyama med ”The Golden Child” – en hyllad EP som också introducerade en ung Sabina Ddumba på en första inspelning. Med ett nyskrivet avtal med bolaget Playground Music som släppte debut-EP:n är han tillbaka där allting började.

Den 8 februari släpper Adam Kanyama nya singeln ”Feta grejer” som skrevs och spelades in på bara tre timmar. Låten är hans personliga anthem om att börja leta kickar bortom droger och alkohol, att ”fortsätta addera feta grejer som utmanar dig som människa på din helt personliga bucket list”. Singeln är producerad av det nya stjärnskottet inom svensk hiphop-produktion; Krustofer, som nu senast bl.a. ligger bakom Ivorys kommande album inkl. singlarna ”No Pain” och ”Liv och död” (feat. Fille Danza).

Adam Kanyamas karriär fick en omedelbar start när han 2011 fick kicka 16 bars på en Ison & Fille-show i Skärholmen och hypen var ett faktum. Året därpå vann han ett nordiskt mästerskap för rapmusik (Rap It Up). Han headhuntades tidigt till TV-satsningen X-Factor för att få in hiphop på schemat men förstod tidigt att det var fel forum och hoppade av. Ett par år senare kallades han svenska hiphop-scenens mest spännande framtidsnamn av Kingsize Magazine (2014) och 2015 blev han tillfrågad att öppna för ingen mindre än ASAP Rocky när han spelade i Norge vilket han så klart gjorde.

Adam Kanyama har som en del av OIAM-kollektivet bl.a. haft en stor hitsingel i form av ”Avundsjuka” som hittills streamats nästan 17 miljoner gånger. Han har samarbetat med en rad olika artister, alltifrån Elliphant till Timbuktu, och 2016 gjorde han även en uppmärksammad och hyllad skådespelardebut i filmen ”Medan vi lever”.

Lyssna här: https://spoti.fi/2ScrZ2P

Bonander

”Sounds like if you got in touch with a woodland witch to cast a hex on Donald Trump” skriver Highsnobiety om artisten och musikproducenten Bonanders sound. Den mörka och dramatiska popmusiken byggs upp av trasiga, tunga beats, experimentella synthar och en Kate Bush-liknande röst. Debut-EP:n ”It´s a Girl” gestaltar via detta sound en resa genom könsnormer i feminismens tecken, där artisten ifrågasätter de strukturer vi lever i. Bonanders liveshow har bland annat spelats som förband till Hanna Järver, på en feministisk häxkväll på Slaktkyrkan och under Kulturnatten i Stockholm. Hennes senaste release ”Witches Brew” bestod av remixer på hennes låtar av de nyskapande producenterna O/RIOH, Lizette Lizette och RAINDEAR.

Lyssna här: https://spoti.fi/2RtlT9x

Symbio

Med stark scennärvaro och en magisk kombination av vevlira och dragspel överraskar Symbio sin publik och tar med dem på en berörande musikalisk resa. Symbios musikaliska värld beskrivs som en blandning av modern folkmusik, minimalistisk konstmusik och elektronisk klubbmusik, men framförallt – Musik som skapar bilder och väcker känslor. Symbio har tilldelats priset som Årets Nykomling på Folk- & Världsmusikgalan 2016 samt Kungliga Musikaliska Akademiens Ensemble-stipendium 2016. Sedan debutalbumet ”Phoresy” (2016) har duon turnerat intensivt och gjort över 200 konserter i Sverige och Europa. Duons andra album “Rising” släpptes i september 2018 och har hyllats av kritiker såväl nationellt som internationellt.

Lyssna här: https://spoti.fi/2BcuGY6

DE NOMINERADE 2019

Pressmeddelande: Här är de nominerade till Manifestgalan 2019

SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter) presenterar nu de nominerade till Manifestgalan 2019. Manifest är musikpriset som uppmärksammar och premierar artister som är kontrakterade på oberoende skivbolag och är dessutom årets stora händelse i indiemusik-Sverige.

Årets gala kommer att äga rum den 15 februari på Nalen i Stockholm och där och då ska, utifrån 21 kategorier, den bästa oberoende musiken från det gångna året hyllas av en samlad oberoende musikbransch. Manifestgalan 2019 kommer att ledas av den storslagna multikonstnären Saga Becker. Biljetter finns på www.nalen.se

Manifestpriset delas ut i 15 genrer och 6 specialkategorier. Jurygruppen på sammanlagt närmare 150 personer har tillsammans lyssnat igenom och bedömt sammanlagt 405 albumproduktioner och 159 musikvideos. Jurygrupperna består av journalister, arrangörer och andra personer som på olika sätt är verksamma i musikbranschen.

SOM:s styrelse genom ordförande Anders Engström och vice ordförande Mats Hammerman:

”För oss inom den oberoende musikscenen är Manifestgalan något verkligt speciellt. Nu får vi träffa alla våra vänner och kollegor som kämpar med att med små medel ge ut den musik de älskar. Det är inspirerande och lite hisnande att tänka på all den tid, pengar, kreativ ansträngning och förväntningar som finns nerplöjt i all denna fantastiska musik som nu succesivt tar allt mer plats i det allmänna medvetandet.

De oberoende bolagen blir allt viktigare och det är med stor stolthet vi presenterar den 16:e Manifestgalan.”

NOMINERADE TILL MANIFESTGALAN 2019

Lyssna på samtliga nominerade här: https://spoti.fi/2TOxpOv

Synt
ionnalee – EVERYONE AFRAID TO BE FORGOTTEN (To whom it may concern)
Johan Baeckström – Utopia (Progress Productions)
Red Mecca – I See Darkness in You (Massproduktion)
Roya – Hive (eshqi records)

Jazz
Adam Forkelid/Georg Riedel/Jon Fält – Reminiscence (Moserobie Music Production)
Bobo Stenson Trio – Contra la indecision (ECM)
Lisa Ullén – Piano works (disorder)
Malin Wättring 4 & Bohuslän Big Band – Harvest (Havtorn Records)

Dans
DJ Lily – Samlad årsproduktion (BROR Records/Lilies)
Jor-El / Joel Alter – Samlad årsproduktion (Be As One/Bror Records)
The Field – Infinite Moment (Kompakt)
Shakarchi & Stranéus – Steal chickens from men and the future from god (Studio Barnhus)

Dansband
Casanovas – Vi lever här och nu (Atenzia Records)
Martinez – Hans namn på min arm (Atenzia Records)
Streaplers – Just ikväll (Atenzia Records)
Blender – Gambla litegrann (Loudhillmusic/records)

Rock
CO SONN – VBG Trash Ensemble Vol. 2 (Lazy Octopus Records)
Det Jordiska – Det Jordiska (Lazy Octopus Records)
Les Big Byrd – Iran Iraq IKEA (PNKSLM Recordings)
RIOT GRRRL SESSIONS – THE 1ST SESSION (GMR Music Group)

Folk
Ahlberg, Ek & Roswall – Till dans (Dimma Sweden)
Emma Ahlberg Ek – Hillevi (Caprice Records)
Per Gudmundson & Bengan Janson – Hjeltamôs (Country & Eastern)
Groupa – Kind of folk Vol.2 Norway (All Ice Records)

Punk
Oldfashioned Ideas – Still worth fighting for (Contra Records)
SIR REG – The Underdogs (Despotz Records)
Twin Pigs – Scandinavian Nightmare (Luftslott Records)
Śmierć – Godzina Pusta (Nikt Nic Nie Wie)

Hårdrock
Abramis Brama – Tusen År (Black Lodge)
Bitch Hawk – JOY (Adrian Recordings)
Louise Lemón – Purge LP (Icons Creating Evil Art)
Craft – White Noise and Black Metal (Season of Mist)

Hiphop
Parham – Torsken (Playground Music)
Cherrie – Araweelo (Araweelo)
Ozzy – Ett öga rött (Play 66)
Aden x Asme – Samlad årsproduktion (BL)

Barn
Nils Berg och Kalle Carmback – I en stad (HOOB records)
Rimstad Rockerz – Tidens Led (J E Sounds)
Oddjob – Jazzoo 2 (Headspin Recordings)
Sofia Sandén & Maria Jonsson – Långt bort i skogen (Dalakollektivet records)

Årets Live
ShitKid (PNKSLM Recordings)
Hanna Järver (Cosmos Music)
Jonas Lundqvist (Adrian Recordings)
Anna von Hausswolff (City Slang)

Pop
Echo Ladies – Pink Noise (Sonic Cathedral/Hybris)
Hanna Järver – So Long (Cosmos Music)
Jenny Wilson – Exorcism (Gold Medal Recordings)
Jonas Lundqvist – Affärer (Adrian Recordings)

Årets Musikvideo
Les Big Byrd – A Little More Numb (PNKSLM Recordings) Regi: Joakim Åhlund
https://www.youtube.com/watch?v=-DuRsMCpkoo

ShitKid – Oh Me I’m Never (PNKSLM Recordings) Regi: Linda Hedström
https://www.youtube.com/watch?v=C7Y1ukMm3QU

Simon G – Jag längtar tills du blir ful (Wald Entertainment) Regi: Jesper Ei Karsson
https://vimeo.com/283999385

Jenny Wilson – Rapin (Gold Medal Recordings) Regi: Gustaf Holtenäs
https://vimeo.com/253719333

Vanligt Folk – TKO (Kontra-Musik & Kess Kill) Regi: Vanligt Folk
https://youtu.be/HtXCiKqUrLQ

Experimentellt
Maria w Horn – Kontrapoetik (XKatedral)
Martin le Artiste – A Stranger Clock (Synkron)
reBell – så som det alltid har varit, har det aldrig varit (SEKT records)
Vanligt Folk – Hambo (Kess Kill/Kontra-Musik)

Rytm
Essa Cham – Blomman från Sahara (Same Plate Music)
General Knas – Reggaestrerad (Rudeboy/SwingKids)
Miriam Aïda – Loving the Alien (Connective Records)
Räfven – 15 (Räfven Records)

Singer/songwriter
Arvid Nero – Mother Earth (TMB Records)
Christian Kjellvander – Wild Hxmans (Tapete Records/Border Music)
Sarah Klang – Love In The Milky Way (Pangur Records)
Sea Lion – Moonlight Here (Sea Lion Recordings)

SKAP:s och Manifests pris till årets kompositör
Pontus Torstensson, Timo Lundgren, Petrus Fredenstad – The Exorcist Gbg – II (Höga Nord Rekords)
Martin Elisson & Adam Bolméus – Hästpojken – Hästpojken Är Död (Tamiami Records)
Nina Kinert – In Twos samt Romantic (Ninkina Recordings/Headstomp/Playground)
Sibille Attar – Paloma’s Hand (PNKSLM Recordings)

SKAP:s och Manifests pris till årets textförfattare
Rasmus Arvidsson – Avantgardet – Alla Känner Apan (Avantgardet)
Daniel Boyacioglu – Daniel Boyacioglu & Mathias Landæus Trio – Bön för världen (Brus o Knaster)
Kajsa Grytt – Kniven i Hjärtat (Kajsa Grytt)
Paulina Palmgren – På randen kap1 & 2. (Paulina Palmgren/Birds Records)

Visa
Bernt Törnblom – Jag blir glad (YTF Records)
Boulevarder av glas – Sista dansen (Augusta musik)
Jonathan Hilli – Jordsånger (Kakafon Records)
Collan Staiger – Tårar (Troglodyt Produktion)

Årets nykomling
The Overthrone
https://open.spotify.com/artist/27wJbPoHztdu2nqN3TGQru?si=wv94EDIHTiujrOT-s7G2Wg

Sun & The Rain Men
https://open.spotify.com/artist/2QdGylVMSgj9nALedip8yT?si=vt4zcf3vRcCk1t1EI7C3uQ

KÅRP
https://open.spotify.com/artist/6O5DwC1I3LFO7bvfYOSAw8?si=eLEZJUPrSb6q3D3o6Z0ESA

Haerdsmaelta
https://open.spotify.com/artist/0kaX0dfYVIpLKZO8SzwT3g?si=e4GxFE6aRIWiXrwBN7mL-A

Under galan delas även ut pris till Årets Indie


Mer om Manifestgalan: 

Manifestgalan är en oberoende musikgala som firar det gångna årets framgångar med prisutdelning och fest, men även en plattform där bolag, förlag och musikskapare definierar sig själva, vad som menas med oberoende och diskuterar aktuella frågor ur ett näringslivs-, kulturpolitiskt- och arbetsmiljöperspektiv.

Manifest 2019 är första av ett treårigt intensivt utvecklingsprojekt som fokuserar på att utveckla konceptet vidare, dels gällande jämlikhet och rättvis representation. Målet är att stärka samverkan mellan olika typer av, till exempel större och mindre, musikaktörer i Sverige men även skapa och vidareutveckla internationella samarbeten för att börja etablera Manifest-konceptet på den globala musikmarknaden.

Manifestgalan gick första gången av stapeln 2003, i början tänkt som ett alternativ till Grammisgalan. Manifest är idag, 16 år senare, ett paraply för olika aktiviteter som involverar, stärker och lyfter fram svenska artister, musikbolag och producenter. Manifest skapades på initiativ av SOM, Svenska Oberoende Musikproducenter. SOM är en ideell förening som samlar nära 300 oberoende skivbolag och verkar för att tillvarata medlemmarnas intressen inom upphovsrättsliga frågor, utbilda, samt främja och stärka samarbetet mellan medlemmarna.

Manifestgalan 2019, som ägs av Svenska Oberoende Musikproducenter, blir den 16:e upplagan av Sveriges mest genrebreda musikgala där musikskaparna och konsten står i fokus.

Officiell hotellpartner för Manifest 2019

Scandic Grand Central kännetecknas av en internationell och tidlös atmosfär präglad av musik, konst och design. Hotellet rymmer två restauranger och två cocktailbarer som utgör en social scen för såväl hotellgäster som stockholmare. Sedan 2017 ingår även Vasateatern i hotellets utbud. På Grand Central händer det alltid något; intima livespelningar, show på Vasateatern och myllrande folkliv i Teaterbrasseriets bar. Restaurang Teaterbrasseriet erbjuder svenska rätter i modern tappning och i baren gör barteamet cocktails till en konstform. Livekonserter, DJ:s, design och fotokonst bidrar också till den sköna stämningen.

 

”Vi är väldigt glada och stolta att vara med och stötta Manifest 2019 och att lyfta den oberoende musiken i Sverige.” – Azize Ayhan, Grand Central

ANMÄLAN STÄNGD!

De nominerade presenteras i januari 2019 och vinnarna på galan på Nalen den 15 februari 2019.

Jurygrupperna går nu igenom allt som anmälts. I de fall produktioner hamnat fel eller anses hamnat i fel kategori så byts det produktioner mellan jurygrupperna. Kan de inte enas så läggs produktionen i två kategorier. Vid röstningen går den vidare i den kategori där den får flest röster.

Sedan har juryn ett antal veckor på sig att lyssna igenom alla produktioner. Sedan sker röstningen. Röstningen sker i tre steg. Först röstar juryn på alla produktioner i sin genre varpå man får fram de 10-15 bästa produktionerna. Antalet kan variera något beroende på hur många som får lika röstetal. Sedan görs en ny röstning som tar fram de fem-sex bästa. Därefter röstar man en sista gång och får fram en vinnare och fyra nominerade.

 

Parse error: syntax error, unexpected 'installed' (T_STRING) in /storage/content/25/206625/manifestgalan.se/public_html/wp-content/themes/Manifest_2016/images/settings.php on line 54