Här är de som uppträder på Manifestgalan 2023!

banner-affish-manifest20ar

31 januari 2003 ägde den allra första upplagan av Manifestgalan rum på Kulturhuset i Stockholm. 2023 firar Manifestgalan sålunda 20 år. Den 23 februari är datumet och platsen denna gång, för första gången i Manifestgalans historia, är Pustervik i Göteborg. SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter) presenterar nu de artister som uppträder på årets gala och på årets efterfest!

 

Live under prisutdelningen:

Marit Bergman

Kristofer Greczula

VIDYA

 

Live på efterfesten:

Bongo Riot GBG

LUCIIA

Unroyal

 

Biljetter till Manifestgalan 2023 kan köpas HÄR.

 

Mer information om varje artist finns nedan!

 

Marit Bergman:

Sju år efter sitt första svenska album ”Molnfabriken” återvänder Marit Bergman i februari med uppföljaren ”Här kommer vargen”. Som första smakprov från skivan, vars övergripande tema är hur man kan klara av att vara en människa och förälder när världens väggar kröker sig, släpptes singeln ”Idioterna”. Marit Bergman vann också, år 2003, ”Årets nykomling” på den allra första Manifestgalan.

Kristofer Greczula:

Med debutalbumet ”Live and Let Live” presenterade sig stjärnskottet Kristofer Greczula. Influenserna hämtades från ikoner som Prince och David Bowie, men slutresultatet  blev ett modernt album, mitt i samtiden och accentuerat av artistens extravaganta visuella uttryck. Just nu är Greczula aktuell med en tolkning av Britney Spears singel ”Stronger”, skriven av Max Martin och Rami Yacoub, omvandlad till en avskalad, tidlös och gitarrdriven powerrock-ballad.


VIDYA:
Efter ett liv av längtan och två års sökande fann artisten VIDYA sin mamma Shanta i Indien. De fick 1,5 år tillsammans att lära känna varandra, när hennes mor plötsligt gick bort under en pilgrimsvandring i Nepal. Denna resa – att ha längtat, undrat, letat, mirakulöst hittat och sedan förlorat sin biologiska mamma, är utgångspunkten för musiken på skivan The Papillon, som släpptes förra året. VIDYAs musik flödar tämligen fritt mellan jazz, pop och improvisation och har kallats både genrefri och lekfull med en sällsynt skönhet.

På Manifestgalan framträder hon tillsammans med kontrabasisten Magnus Bergström.

Bongo Riot GBG:

Bongo Riot GBG är en ohelig allians av trummor, percussion och elektroniska rytmer. En självklar duo som suddat ut de musikaliska gränserna mellan Manchester, Rio de Janeiro och Göteborg. Medlemmarna är även den rytmiska motorn i Håkan Hellströms band men har nu tagit ett steg bort från Ullevi, klivit ner på klubben och bildat Bongo Riot GBG. Musikaliskt rör de sig nästintill gränslöst och ohämmat mellan Manchester-disco, Indie-samba, Houzy-afro och har jämförts med Basement Jaxx och Safri Duo. Detta vill ni inte missa!


LUCIIA:
LUCIIA är en lysande stjärna på den svenska R&B-himlen med rötter i Möllevången samt Havanna. Musiken flyter i blodet sedan födseln, efter uppväxten i en musikalisk familj. De senaste åren har LUCIIA hittat sin egen väg och det har gått spikrakt uppåt sedan dess. I juni förra året släpptes debut-EP:n ”365”, skapad i London, Atlanta & Stockholm tillsammans med Grammy-nominerade producenter och hyllad av plattformar såväl i Skandinavien som internationellt via Vogue och BBC Radio London.

Unroyal:
Unroyal består av Henrik Oja (Säkert!, Honungsvägen) och Adam Olofsson. Den elektroniska duon från Umeå albumdebuterade 2019 med kritikerhyllade Mainstream. Hösten 2022 släpptes duons andra fullängdare This Is Louder. Spelningen på Manifestgalan blir Unroyals första 2023.