Liveakterna på Manifestgalan

fb-banner-datum_Manifest

Här är de som uppträder på Manifestgalan 2024!

Manifest är musikpriset som uppmärksammar och premierar artister och inspelningar utgivna av oberoende skivbolag, och är årets stora händelse i indiemusiksverige. Förra året firade galan 20 år och inledde samtidigt en ny tradition att genomföra galan ambulerande till olika städer i Sverige. I år kommer Manifestgalan äga rum på Arbis i Norrköping den 7:e mars.

SOM:s (Svenska Oberoende Musikproducenter) ordförande Eva Karman Reinhold berättar mer om varför galan från och med förra året kontinuerligt byter stad:

”Manifestgalan är vår publika hyllning till inspelad musik som konstform och uttryck. Det mesta av vad SOM gör handlar annars om påverkansarbete och kunskapsöverföring för att förbättra förutsättningarna för alla dedikerade independentbolag som ser till att musik i alla genrer spelas in och ges ut. Genom att ta Manifest till olika delar av landet kan vi förena dessa grejer och uppmärksamma att hela Sverige behöver en politik som främjar kulturföretagare.”

Idag presenteras också de artister som uppträder på årets gala och på årets efterfest!

Live under galan:

SunYears
SARU
Jonas Levi + Daniella Torres + Marx Gallo tillsammans med Masterplan Band

Live under efterfesten som presenteras av Klubb Republik:

Stilla Havet
Lex Ludlow (DJ-set)

Mer information om varje artist finns nedan!


SARU:

SARU är en R&B/singer-songwriter från Stockholm. 2023 släppte hon sin debut-EP Moodring som av musikkritikern Per Sinding-Larsen beskrevs som ”klassiskt välgjord”. Soundet influeras av genrens 90- och tidiga 00-tal. Under 2024 släpper artisten sin andra EP.

SunYears:

SunYears är ett nytt projekt från Peter Morén från Peter Bjorn and John. Debutalbumet Come Fetch My Soul hyllades av en unison kritikerkår och gästades av Ron Sexsmith, Jess Williamson, Eric Johnson (Fruit Bats, Bonny Light Horseman) och Kathryn Williams. Melodiös pop med rötterna i tidlöst låtskrivande.

Jonas Levi + Daniella Torres + Marx Gallo tillsammans med Masterplan Band

Uppbackade av husbandet Masterplan Band kommer de här tre artisterna tillsammans representera det bästa på den samtida svenska reggaescenen. Jonas Levi är på god väg att uppnå veteranstatus inom det svenska reggaekollektivet. Nyligen debuterande som soloartist, men länge framgångsrik som frontman i bandet Gräsrot.  Daniella Torres är en reggaeartist från Norrköping. Hon började som bakgrundssångerska och har genom åren backat upp flera artister. Hennes debutalbum Queendom Rise släpptes 2022 och belyser vikten av jämlikhet och jämställdhet. Marx Gallo har tre album i bagaget, varav det senaste släpptes 2023. På tidigare album har bland annat trumlegendaren Sly Dunbar gästat. Masterplan Band består av idel välkända musiker Sebastian Pettersson (trummor), Oskar Palmert (bas), David Fridström (gitarr), Tom Poikela (keyboards), Janne Baah Karlsson (gitarr).

Stilla Havet:

Det finns någonting explosivt inom Stilla Havet. Ljudvallar har splittrats på hundratals svettiga klubblokaler, med energin från blästrande trummaskiner och knivskarpa syntslingor, ända sedan det kritikerrosade debutalbumet Början på ett slut. Stockholmsduon bestående av Elias Eriksson och August Borg har lyckats spränga allting som kan kallas för språkbarriärer, efter turnerande i Tyskland, Frankrike, och i Japan och Thailand. Med en holistisk syn på syntpop och dess estetik blir Stilla Havet en universell angelägenhet. Senaste albumet Natten släpptes förra året.


Lex Ludlow:

DJ:n och producenten Lex Ludlow har sedan debuten på Atomnation 2021 släppt ett gäng EP:s och remixer och spelats på många radiostationer och podcasts. Med en helt unik house-stil omfamnar Ludlows musik olika musikaliska uttryck, från minimala till djupa melodiska spår, och med varje ny release fortsätter hon att utveckla sitt sound. Ludlows DJ-set är kända för sin lekfulla energi, fyllda med funky beats, djupa basgångar och upplyftande rytmer.

 

Klubb Republik:

Klubb Republik är en Klubb och konsertarrangör i Norrköping! De älskar att arbeta med olika aktörer och samarbetar ofta med konstnärer i staden för att för att ge dem en plattform att visa upp sina verk. De brinner för att skapa en inbjudande samlingsplats där olika människor möts genom musiken!

 

PRESSBILDER på alla artister finns att ladda hem HÄR.

BILJETTER går att köpa HÄR.

Mer om Manifestgalan:

Förra året firade Manifestgalan 20 år och inledde samtidigt en ny tradition att genomföra galan ambulerande till olika städer i Sverige. I år kommer Manifestgalan äga rum på Arbis i Norrköping den 7:e mars.

Jurygrupperna om närmare 150 personer har tillsammans lyssnat igenom och bedömt sammanlagt 496 albumproduktioner och 145 musikvideos – ett bevis så gott som något på att independentscenen lever och frodas i allra högsta grad! Juryns medlemmar består av journalister, arrangörer och andra personer som på olika sätt är verksamma i musikbranschen.

Manifestgalan har genom åren varit en grogrund för stora artistskap. Här har artister som Timbuktu, Marit Bergman, José González, The Knife, First Aid Kit, Ghost, Cherrie och Sarah Klang vunnit priser tidigt i sina karriärer. Här har hundratals svenska produktioner från både smala och breda genrer fått en möjlighet att lyftas fram, skapade i ett kreativt och inspirerat svenskt musikliv.

Antalet kategorier har varierat genom åren, för att avspegla förändringar hos SOM:s medlemsbolag och hos musikscenen i allmänhet.

 

Mer om Svenska Oberoende Musikproducenter:

Svenska Oberoende Musikproducenter är en ideell förening som samlar över 330 oberoende skivbolag och verkar för att tillvarata medlemmarnas intressen inom upphovsrättsliga frågor, utbilda, samt främja och stärka samarbetet mellan medlemmarna.

 

Presskontakt:
Birds Will Sing For You
Petter Seander
0739-434920

office@birdswillsingforyou.com