Manifest 2013

Manifestgalan 2013

Manifest 2013 är nu över. Och vi vill gratulera alla som vunnit samt tacka alla som varit med och gjort detta möjligt.

Vinnare hittar ni här: Vinnare

Bilder från kvällen hittar ni här: Bilder

Video från kvällen ser ni under.

Tack

 

 

Missa inte heller finalen i Manifest on Tour ikväll på Nalen Klubb. (fd Alcazar) David Bagares gata 15

Fri entré och första band på scen 18.30.

Ensamhushåll

http://www.facebook.com/Ensamhushall

Indevotion

http://www.facebook.com/indevotion

Drivvedsfolket

http://www.facebook.com/drivvedsfolket

SAQWERTY

http://www.facebook.com/pages/S-A-Q-W-E-R-T-Y/200403013329044

Humfree Bug Art

http://www.facebook.com/HumfreeBugArt

Queenfish & Other tales

http://www.facebook.com/queenfishandothertales

Harleqeen

http://www.facebook.com/harleqeen

 

Läs mer om eventet:

http://www.facebook.com/manifestontour?ref=ts&fref=ts#!/events/231365693664655/

Hjärtligt välkomna

Sensus och Manifest

 

Årets Seminareprogram är klart!

Varmt välkomna till Manifestdagen den 8 februari 2013.
Lokal: Klubb Nalen (fd Alcazar) David Bagares gata 15
Tid: 13.00 – 17.00
Fri entré och ingen föranmälan.

Programmet består av tre delar

Karin Forsberg och Sung-Kyu Choi, Spotify
Spotify har på kort tid förändrat musikindustrin och hur människor världen över konsumerar musik. Karin Forsberg, Account Manager för Label Relations i Norden och Sung-Kyu Choi, Director of Label Relations i Norden, talar om Spotifys historia, nyheter och hur skivbolag och artister kan använda Spotify som marknadsföringsverktyg.

Charles Caldas, vd på Merlin, London.
Melin har på några få år förändrat möjligheterna för oberoende skivbolag. Han presenterar bakgrunden till att Merlin skapades och vad det har betytt. Han kommer även att göra en genomgång av hur den digitala marknaden ser ut idag och lite om hur den kan komma att utvecklas.
Merlin är independentbolagens egen rättighetsorganisation för digitala rättigheter och samlar 12 000 indiebolag över hela världen. Sammantaget representerar man cirka 10 % av all världens musik och är den största samlade källan av musik utanför majorbolagen. Svenska bolag är med i Merlin via SOMs systerorganisation Swedish Label Rights.

Framtidsspaning – Vart är vi på väg?
Den digitala försäljningen är nu över 50% i Sverige. Hur skall vi navigera i den nya miljön? Hur kommer branschen och dess aktörer jobba i framtiden? Hur tänker man om man är ett oberoende skivbolag, om man är en major, om man driver utbildningar och om man studerar den svenska musikindustrin?

Tillsammans med Per Strömbäck som ciceron har vi bjudit in några som borde veta var vi är på väg..

Deltagare i ”Vart är vi på väg?”

Elisabeth Widlund
VD för Musiksverige – den samlade musikbranschens intresseorganisation. Är talesperson för branschen i dialog med politiker och media.

Per Strömbäck
Är redaktör för Netopia – forum för digitala samhällsfrågor som syftar till att bidra med nya perspektiv i debatten om internet. Han har sin bakgrund inom dataspel, både som spelutvecklare, -förläggare och branschrepresentant. www.netopia.se

Mark Dennis
VD på Sony Music Sweden sedan mars 2011. Har tidigare jobbat som marknadschef på Universal Music, Digitalchef på Sony Music, Licensieringsansvarig på internet start-up Musicbrigade och började i musikbranschen på Stim. Kom till Sverige från England 1999.

Linda Portnoff
Har en bakgrund som lärare och forskare på Handelshögskolan där hon skrev en doktorsavhandling om musikbranschens styrningsproblematik. Jobbat med utveckling av en finansieringslösning för upphovsmän och deras förlag. Numera analysansvarig på Volante där hon ansvarat för att utveckla en metod och modell för att mäta musikbranschens intäkter i en undersökning som nyligen presenterades.

Mattias Lövkvist
Ägare och grundare av skivbolaget Hybris. Hybris har även förlag, studio och en bokningsagentur i verksamheten.

Lasse Sahlin
Utbildningschef Högre utbildning, Campus Nyköping
Lasse har sin bakgrund inom musik och eventindustrin. Innan han för snart 10 år sedan hamnade i utbildningsvärlden tog han sig fram i ca trettio år som bl.a. trummis, textförfattare, A & R, musikförläggare, musikredaktör, manager med uppdragsgivare som Sweden Music, Universal Music och TV4.

Välkomna!

 

Årets Manifestgala affisch

Läs mer om årets artister här.

De nominerade Manifest 2013

SOM – Svenska Oberoende Musikproducenter – presenterar stolt de nominerade till Manifest 2013. Årets gala går av stapeln den 8:e februari på Nalen i Stockholm. Manifestgalan uppmärksammar och premierar den bästa oberoende musiken i Sverige. I år har juryn nominerat 69 artister till totalt 20 olika priser. För första gången delas det ut pris i Årets visa och Årets Musikvideo. Årets Musikvideo delas ut vid en speciell kväll på Pustervik i samarbete med Göteborgs filmfestival den 2 februari.

Anders Engström, ordförande SOM och ansvarig för årets Manifest:
”Det är härligt att återigen få möjlighet att blicka tillbaka över ett fantastiskt musikår!
När vi tittar på den musik som producerats av de oberoende musikutgivarna 2012 kan man bara förundras över att så mycket fin musik skapats och producerats även detta år trots att många av de mindre bolagen fortsätter att kämpa under tuffa ekonomiska villkor. Marknaden har dock förbättrats starkt på många fronter och vi hoppas och tror att de oberoende aktörerna kommer få ta del av de ökande intäkterna så att det blir lättare att vara nyskapande kreatör.
SOM är mycket stolta att genom Manifestgalan 2013 kunna presentera en del av all den fantastiska musik som getts ut under 2012! ”

Manifestpriset delas ut i 17 olika kategorier och tre specialklasser. Jurygrupperna, sammanlagt över 100 personer, består av journalister, arrangörer och branschfolk.

Årets liveartist i samarbete med Grolsch väljs ut av ett antal av Sveriges mest meriterade arrangörer. Utöver detta presenteras Manifest och SKAP:s textförfattar- och kompositörspris. Nytt för i år är Årets Visa samt Årets Musikvideo.

Galan är öppen för allmänheten och bjuder på livemusik, DJs och mingel. Biljetter kan köpas på www.nalen.com. Artisterna på galan avslöjas inom kort.

2013 års gala kommer att avsluta en hejdundrande heldag i den oberoende musikens tecken. Under dagen den 8:e februari ordnas seminarier och paneldiskussioner i samarbete med SAMI. Det blir samtal om musikbranschen idag och i framtiden. Seminariedelen håller till på Klubb Nalen och går under namnet Manifestdagen och sedan följer Manifestgalan i Stora salen på Nalen.

Manifest skapades 2003 av SOM för att uppmärksamma och premiera artister kontrakterade på oberoende skivbolag och är ett av Sveriges viktigaste musikpris. Ett musikpris som har örat mot marken och presenterar ny musik att upptäcka.

Kolla in de nominerade här.

Spotifyspellista med de nominerade: Spotify

 

Se livesändningen från Manifest 2012 här

        Manifest på Spotify