Manifestdagen 2018

MANIFESTDAGEN 2 februari

Atrium, Scandic Malmen, Götgatan 49-51, 116 21 Stockholm

Manifestdagen är en kostnadsfri dag fylld av musikbranschseminarium som genomförs på Atrium, Scandic Malmen i anslutning till Manifestgalan 2018. En heldag av branschutveckling, diskussion och utbildning utlovas, med den oberoende musikbranschen som utgångspunkt. Ingen föranmälan

Konferencier: Suvi Richter 

12:00 PANELSAMTAL: Manifest on Tour

Manifest on Tours nationella workshop är en musikbranschworkshop med avstamp i Manifest on Tours nationella showcase, men som även samtalar kring tips och råd för band och artister som vill ta sin verksamhet till nästa nivå.

Manifest on Tour är en turnerande workshop där lokala band och artister runt om i landet möter en expertpanel från musikbranschen för att få konkreta råd om hur de ska göra för att ta sig vidare i karriären. Det kan gälla allt från musikproduktion och karriärstrategier, till marknadsföring och upphovsrättsfrågor. Varje workshop är utformad som en masterclass och utgår ifrån de medverkande banden och artisternas egen verklighet.
Manifest on Tour besökte under hösten 2017 åtta städer från Malmö i söder till Umeå i norr. Turnén mynnar ut i ett samlat nationellt showcase som genomförs 1 februari på Lilla Hotellbaren, Scandic Malmen där några av de akter som deltagit under hösten framträder.

Medverkande:
Ali Vedadi,
A&R
Alexandra Nilsson, kompositör och musiker
Pär Wiksten, låtskrivare och producent
Eva Karman Reinhold, Artist Law & Rights Mgmt
Elisabeth Rosenbrand, festival- och klubbarrangör

Moderator: Suvi Richter, artist, låtskrivare och producent

13:00 FÖRELÄSNING: Makten Över Musiken

Makten Över Musiken är en branschorganisation som arbetar för jämställdhet i musikbranschen. De ser att det behövs balans och förändring, och jobbar för att möjliggöra en positiv utveckling genom att presentera konkreta vägar och verktyg för att uppnå dessa mål.

Förutom att arbeta med deras nätverk & driva mentorskapsprogram och ledarskapsutbildningar arbetar de också direkt mot företag och branschen i sin helhet. Deras målsättning är att använda kunskap, erfarenhet, och spetskompetens inom utbildning, ledarskap, och rekrytering för att hjälpa branschen att driva ett bättre och mer effektivt jämställdhetsarbete.

Medverkande: Makten Över Musiken

13:30 FÖRELÄSNING: Killsnack

I slutet av förra året samlades 2192 av våra kollegor i uppropet #närmusikentystnar för att belysa övergreppen de utsätts för i arbetslivet. Med #närmusikentystnar som avstamp har Manifestdagen tidigare under morgonen bjudit frivilliga och nyfikna män från musikbranschen på en frukost där de har tillsammans med en samtalsledare testat samtalsguiden för #Killsnack och #Eftermetoo.

Organisationen MÄN presenterar samtalsguiden för #Killsnack och #Eftermetoo, berättar om sin verksamhet och intervjuar frivilliga deltagare från killfrukosten om vad de tycker om formatet.

Samtalsledare:
Shahab Ahmadian, MÄN
Robert Petersén, MÄN

 14:00 FIKAPAUS

14:30 FÖRELÄSNING: Samspel

Samspel är en satsning som syftar till att skapa hållbara modeller för framtida turnéstrukturer över Sveriges regiongränser och på så sätt ge bättre förutsättningar för en levande musikscen i hela landet.

Koordinaterna för Samspel ska lägga grunden till en dialog mellan musiklivets olika delar för att formulera och utveckla tankegångar och projektmodeller som skapar det nya turnésverige.

Medverkande:
Eva Omagbemi, koordinator för Samspel, arrangör och producent Peter Pontvik, koordinator för Samspel, tonsättare och festivalchef

15:00 PANELSAMTAL:

Mellan musiken och publiken – hur kan vi samarbeta för att nå en större livepublik?

Vi vill alla ha en sprakande och sprudlande musikscen i Sverige. Men hur ser förutsättningar ut idag för dem som jobbar i segmentet mellan musiken och publiken? Vad är det som saknas i strukturerna och hur kan vi genom samarbeten nå en större livepublik? Och vem står för fiolerna?

Eva Omagbemi, koordinator för Samspel, arrangör och producent
Joppe Pihlgren, verksamhetsledare för Svensk Live
Victor Schvarcz, agent och bokare
Elisabeth Rosenbrand, festival- och klubbarrangör

Moderator: Ragnar Berthling, verksamhetsledare Musikcentrum Öst och internationell koordinator för Musikcentrum Sweden