MANIFEST ON TOUR

MANIFEST ON TOUR 2020 Nationellt Showcase

Nalen Klubb 13 februari 18.00 – Fri entré

Krispig Botten är ett band som försöker spela semi-koherent pseudo-punk med inslag av bascentrerad funk-pop. De serverar krispiga dängor utan aristokratins opålitliga slagord tillika topping ”X-tra allt”. Det är rockigt, det är på svenska MEN alla bandmedlemmar har grundläggande läsförståelse i det engelska språket. De avnjuts bäst live runt cirka 200 grader men går även att hitta på Spotify.
Spotify: https://spoti.fi/2SnxVDQ

Pigman har beskrivits som ”Så rått och primitivt att man vill gråta”. Och när den tjocka, råa basen fyller rummet är det omöjligt att se var människan börjar och grisen tar vid. Pigman är på ett heligt uppdrag av Gud att befria Göteborg från den våta filt indiepopen lagt över staden. Välkomna till ett väckelsemöte ni sent kommer att glömma!

Spotify: https://spoti.fi/2GSMSJ1

Rommish
Som en sagofigur tar hon över scener och berättar egna historier. Sommaren 2019 släppte hon sin första officiella singel “Tusen & En Natt” och har sedan dess gigat intensivt runt om i Sverige på bl.a. Filmfestivalen, Gothenburg Culture Festival och Pride. Hon har även vunnit flera priser, som till exempel en tredje plats på ”P4 Nästa Norrbotten” med flest röster från publiken, samt första plats på ”Shout It Out Live 2019”.
Med sina råa texter är Rommish redo att markera sitt revir på Sveriges hiphop karta.

Spotify: https://spoti.fi/38ULMbp

Grapell

Den Stockholmsbaserade duon Grapell, Emil Erstrand och Nils Nygårdh, har de senaste åren utmärkt sig för sin romantiska pop som hyllats av musikpress runtom i världen. Till dessa hör: Rolling Stone, Stereogum, Noisey, Zane Lowe, Beats 1 och i Sverige av PSL, DN, Aftonbladet, Festivalrykten, GAFFA, Musikguiden i P3 och HYMN. Hösten 2019 präglades av spelningar utomlands i bland annat Holland, Tyskland och Norge. Men nu i början på 2020 har Grapell gett sig in i studion igen för att spela in sitt andra fullängdsalbum.

Spotify: https://spoti.fi/2GCGJk6

Elsiope 
Med Elsiope bakar Elsa ihop sina influenser från soul, IDM, indiepop och industritechno för att skapa en ny genre hon kallar Singer-Songwriter-Futurism. Elsiopes lo-fi-beats och syntbaserade landskap smälter samman med målande texter och luftig sång. – på en lekfull gräns mellan det dystra och det hoppfulla.

Elsa Esmeralda Hedberg har sjungit med flera välkända klubbmusiknamn, och är bl.a. känd bland drum ’n bass-fans för sitt samarbete med artisten London Elektricity. Deras samarbete under det senaste decenniet har sträckt sig över världen via BBC Radio, videospel och miljontals streams. Här i Sverige har hon körat bakom många artister genom åren, däribland José Gonzales och Embee, men framförallt odlat ett lustbaserat sätt att skapa elektronisk musik på.

Spotify: https://spoti.fi/2sPA9TQ

Nü Fiona 
Nü Fionas sound sträcker sig från whiskey och tjära utspillt över en gammal folksångsvinyl, till drömskt svävande finstämdhet, någonstans i den mörkare delen av indie/folkpop.

Den musikaliskt autodidakta låtskrivaren, gitarristen och sångerskan Izabelle Norén har ett uttryck som inte liknar något annat, då det är ett resultat av hennes liv som gatumusikant och vagabond. Tillsammans med gamla vännerna och erfarna musikerna; Malte Zeberg (kontrabas), Jonathan Kabell (trummor) och Tulda Nielsen (sång och fiol) bildar de gruppen Nü Fiona.

Nü Fiona släpper i februari sin andra EP – Desert Dandelion. Håll utkik!

Spotify: https://spoti.fi/36m5A65

Mer om arrangemanget på facebook

 

 

 

________________________________________________________________

 

MANIFEST ON TOUR 2019

Manifest on Tour hösten 2019


Uppsala
18-19 okt, Hijazz

Clara Alm
Elsiope
Mandy Rich
Soulsaga
ARSADI

Luleå 25-26 okt, Ebeneser

Rommish
Tindra Pantzare
Sucre
Offensive Ground
IamStrive

Göteborg 8-9 nov, 2 Lång

Ignore the Elephant
Pigman
Johnny, Johnny
Nü Fiona
Beloveds

Kalmar 22-23 november, Söderport

Sofi Ek
(O)MEGA-4
Silverkulten
Hultsfreds Kontrollslakteri

Sundsvall 29-30 november, Pipeline

Tornado Tib
Sara Idani
Psychedelic Bananas
Therese Nestor
Leo Minore

 

Manifest Showcase 2019

Manifest Showcase är en del av konceptet Manifest där olika aktiviteter involverar, stärker och lyfter fram svenska artister, musikbolag och producenter. Under hösten 2018 har den turnerande musikbranschworkshopen Manifest on Tour besökt sju städer runt om i landet och träffat lokala band och artister som vill ta sig vidare till nästa steg i sina karriärer.

Den 14 februari kommer några av akterna från turnén att framträda live på Manifest Showcase Nalen Klubb i Stockholm. Kvällen kommer bjuda på livemusik och mingel för branschfolk och övrig musikälskande publik.
Kvällens akter:

Hampus Carlsson

Mirja Palo

Godlike Bear

Videoiid

Elin Wengelin

Emilie Höijer

 

Här kan du lyssna på alla som uppträder:

Läs mer om Manifest Showcase: https://bit.ly/2Ro9JUm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anmälan – Manifest on Tour 2018
Ta din musik till nästa nivå!

Vilket är nästa steg för mig eller mitt band? Vad borde jag tänka på om jag vill ge ut min musik själv? Vilka rättigheter har jag som låtskrivare och musiker? Vad är skillnaden på ett musikförlag och ett skivbolag?

På Manifest on Tour får du möta experter från olika delar av musikbranschen och ta del av deras kunskaper och erfarenheter utifrån just din eller ditt bands verklighet.

Knyt nya kontakter, spela live, nätverka med musiker, artister, låtskrivare, musikutgivare, producenter, arrangörer mm.

Manifest on Tour vill erbjuda musiker, artister, upphovspersoner och musikutgivare möjlighet att få större branschkunskap och knyta nya kontakter inom musikbranschen och musiklivet.
Luleå 12 okt
Malmö 18 okt
Stenungsund 19 okt
Västervik 20 okt
Stockholm 8 nov
Östersund 9 nov
Gävle 10 nov

 

Sista anmälningsdag 26 augusti 2018!

Anmälan på länken nedan:
https://sensus.wufoo.com/forms/pr5zrsg00c2gd1/

 

 

 

 

 

 

 

 

——————————————————————————————————————————————————————-

Manifest On Tour har under hösten 2017 besökt åtta städer från Malmö i söder till Umeå i norr. Turnén mynnar ut i ett samlat nationellt showcase där några av de akter som deltagit under hösten framträder.

*** 1 februari 2018
*** Lilla Hotellbaren, Stockholm.
*** Fri entré hela kvällen!
*** 18 år

ERIKA & SOFIA
JOEL MANSOUR
JUSTINE HER
LIZETTE LIZETTE
LOLJUD
LVRK
PERSHAGEN
YESIKA

Mer info om respektive akt hittar du nedan!

Manifest on Tour är en turnérande musikbranschworkshop för band, artister, låtskrivare och musikföretagare som vill ta nästa steg i sin karriär.
Läs mer här: https://www.facebook.com/manifestontour/

Manifest on Tour är en del av det trebenta Manifest-konceptet vars flaggskepp Manifestgalan sedan femton år tillbaka premierar musiker och artister på oberoende skivbolag och är årets stora händelse i indiemusiksverige.

OM LIVEAKTERNA:

ERIKA & SOFIA
Erika & Sofia är en singer-songwriter duo som sedan 2013 spelat och skrivit musik tillsammans. I somras stod de på scener som Visfestival Holmön, Stockholm Pride och Inlandsbanefestivalen, där de var förband åt bl.a Py Bäckman, Janne Bark och Kristian Anttila.
De senaste 2 åren har de varit finalister i P4-nästa med låtarna All of the stars och Tallest girl around.
Deras texter handlar till stor del om att allt är möjligt när man lämnar sina egna tvivel bakom sig. Det som till en början var peppande texter i anteckningsblocket övergick snabbt till färdiga låtar med ambitionen att stärka och inspirera andra människor till att vara skaparna av sitt eget liv.
Lyssna på dem här: http://bit.ly/2AHKboc

JOEL MANSOUR
Improvisation inom ramen för ett begränsat koncept. Kaotiska ljudbilder och brutna trummor i ett möte med atmosfäriska strängar och elektronisk perfektion. Ändlösa reverb och delay på nedpitchade vardagsljud.
Med dub och post-rock som inspirationskällor vill de nå en känsla av att något händer just nu utan att behöva återskapas. Varje studiosession och live-set låter olika även om villkoren är desamma. Ibland blir det kaos och ibland blir det konstigt. Det finns ingen anledning till att försöka tvinga någonting till att vara på ett visst sätt. Men när ögonblicket inträffar då rummet är i vågor och alla vibrationer slås samman, det är där de vill vara.
Lyssna här: https://soundcloud.com/joelmansour

JUSTINE HER
För två år sedan uppträdde Justine Her live för första gången med egen musik. Ändå har hon skrivit låtar sedan 4-årsåldern, visksjungandes vid pianot hemma så att ingen skulle höra. Dynamiska och dramatiska melodier med berättande texter där känslorna tar stor
plats och en röst som berör ända in i hjärtat. I juni 2017 släpptes debuten med låtarna My Dear och She, vilken hon bland annat blev hyllad för av det digitala musikmagasinet HYMN – samma magasin som även premiärade musikvideon till My Dear i slutet av augusti
samma år. Justine Her finner inspiration i den amerikanska folkmusiktraditionen och skapare som Nick Drake, Joanna Newsom och Robin Pecknold,
men även den franska sångerskan och ikonen Edith Piaf. Justine Her skriver och producerar själv sin musik och live uppträder hon oftast ensam med sin gitarr. Vid Manifest On Tours turnéstopp i Växjö i höstas trollband hon publiken som gång på gång ropade ”En låt till, en låt till!”. Vi ser fram emot att bli lika trollbundna av hennes första Stockholmsspelning på Scandic Malmen den 1 februari.
Lyssna på Justine Her här: http://spoti.fi/2qIwe9L
https://www.facebook.com/JUSTINEHERmusic/

LIZETTE LIZETTE

2017 inleddes med förstasingeln ”Rest” vilken gjorde omedelbar succé och hamnade på både Zero Magazines och Popmuziks topplistor för 2016. Även Fredrik Strage hyllade singeln och skrev ”Förra veckan kom tydligen Leigh Bowery ner från himlen och gav en bröstprydd jacka till det nya stjärnskottet Lizette Lizette. Respekt.” Därefter kom andrasingeln ”Easy street” som även den imponerade och plockades upp av den brittiska musikbloggen Pop Justice och av Sveriges Radio P5. Till sist kom det efterlängtade albumet ”Queerbody”, som enligt BON Magazine, Aftonbladet musik och Zero Magazine lyckades leva upp till förväntningarna. Som uppföljning kom singeln ”Sober Up” i början av sommaren och blev snabbt den populäraste. Tack vare den har nu även resten av världen börjat få upp ögonen för Lizette Lizette. I oktober släpptes den senaste singeln ”Trendslav” som överraskade med en svensk låttext och beskrivits som ett elektoniskt och mörkare Kent. Kort efter singelsläppet nominerades Lizette till ”Årets Pop” och ”Årets Nykomling” i Gaffa-priset.

Tillsammans med Lisa Pyk på syntar och Aili Markelius på drumpads förmedlar de en oförutsägbar liveshow och en uppenbarelse som skulle kunna beskrivas ”som om Marilyn Manson ätit upp Britney Spears.”

Videos:
https://www.youtube.com/watch?v=jHndxFd8COc
https://www.youtube.com/watch?v=LFdHAB8wwyk
Musik:
https://open.spotify.com/artist/0ESOzsmYbZ0yh8ssMBrEMQ
Info:
http://lizettelizette.com/
https://www.instagram.com/lizettelizette/
https://www.facebook.com/lizettelizettequeer/

LOLJUD
Loljud, likt lodjuret, vandrar ensam i ständig rörelse. På vägen samlar hon ljud och oljud, som tillsammans med samplade trummor, syntar, astral sång och magnetiska texter skapar experimentell elektronisk pop som flimrar genom täta viskande skogar, snötäckta fantasiöknar och gnistrande magiska rymder.
Loljud aka Lotta Fahlén har sina rötter i dans och performance vilket speglas i hennes musik. Vi hör pianoklanger som mynnar ut i det digitala, det elektroniska, men som sällskap in där, in i beatsen som håller hjärtat vid liv, har hon det organiska, kroppsliga. Galopperande hästar, porlande vatten, torg-sorl, skrapande stenar och frodiga gröna blad som växer ur högtalarna och letar sig in i dina öron. I hennes visuals finns den bevingade varelsen Loljud som utför symboliska performance-liknande handlingar i en välklippt och färgstark berättelse.
Loljuds musik har liknats vid The Knife, Björk och Sia och hon har spelat på flertalet platser i Sverige och Europa. Hon har varit förband till bland annat Titiyo, U.S Girls och Jenny Hval samt spelat på festivaler som Nation of Gondwana och Fusion i Tyskland.
Lyssna på Loljud här:http://spoti.fi/2CTKpgO
http://www.loljud.com/

LVRK
Namnet LVRK är inspirerat av den Svenska naturen, mer specifikt Dalarnas otroliga skogar. Aron Klarström växte upp djupt inne i skogen av Dalarna, i ett hus långt ifrån grannar eller byar. Musiken är inspirerad av den uppväxten och texterna kommer från hjärtat och personlig erfarenhet. Erfarenheten av att vara utanför, med sig själv att förlita sig på.
Lyssna på LVRK här: https://soundcloud.com/lvrkmusic
http://lvrkofficial.com/

PERSHAGEN
Pershagen är ett psykedeliskt instrumentalrockband från Piteå. Musiken rör sig genom vida ljudlandskap och beskrivs ofta som ett dynamiskt soundtrack där lyssnaren dras in i ett meditativt sinnestillstånd. Sedan starten 2015 har bandet släppt två album. Både ”Silverarken” (EP) och ”Den siste av mitt namn” (LP) har mottagit fina recensioner och uppmärksammats i såväl svensk som internationell media. Under 2018 släpper Pershagen sitt tredje album vilket förväntas ta bandet till nästa nivå på psyk-himlen.
Lyssna på Pershagen här:
https://www.youtube.com/watch?v=He6Sa9mDaMM
https://open.spotify.com/artist/12CBEDNNW6iK8OyVlDTek5
www.pershagen-music.com
www.facebook.com/pershagenmusic
Som initiativtagare till Manifest on Tour står Svenska Oberoende Musikproducenter och Sensus studieförbund. Manifest on Tour 2018 genomfördes i ett samarbete med Musikerförbundet, SKAP, Svensk Live och med stöd från Amuse.

_______________________________________________________________________________

 

Anmäl dig eller ditt band till Manifest on Tour 2017!

Vill du eller ditt band ta er musik till nästa nivå?
På Manifest On Tour får du möta experter från olika delar av musikbranschen och ta del av deras kunskaper och erfarenheter utifrån just din eller ditt bands verklighet. Ansök till höstens turné här.

Manifest on tour 2017:
VECKA 43

Mån 23 okt Linköping, Elsas Hus
Tis 24 okt Växjö, Kafé de luxe
Ons 25 okt Halmstad, Nolltrefem
Tor 26 okt Malmö, Victoria

VECKA 44
Tor 2 nov Borlänge, Liljan

VECKA 45
Mån 6 nov Umeå, Väven
Tis 7 nov Sundsvall, Pipeline
Tor 9 nov Stockholm, Lava

Om Manifest on Tour

Manifest on Tour är en turnérande workshop där lokala band och artister runt om i landet möter en expertpanel från musikbranschen för att få konkreta råd om hur de ska göra för att ta sig vidare i karriären. Det kan gälla allt från musikproduktion och karriärstrategier, till marknadsföring och upphovsrättsfrågor.

Varje workshop är utformad som en masterclass och utgår ifrån de medverkande banden och artisternas egen verklighet. Syftet med Manifest on Tour är att erbjuda musiker, artister, upphovspersoner och musikutgivare en möjlighet att få större branschkunskap och att knyta nya kontakter inom musikbranschen och musiklivet.

De bokade akterna får dessutom möjlighet att spela live inför bransch och övrig publik på Manifest On Tour Showcase.

En akt från varje ort bokas till att i Stockholm dagen innan Manifestgalan framträda under ett samlat, nationellt showcase. En av dessa akter får äran att öppna Manifestgalan på Nalen i Stockholm genom att spela sin musik live inför Sveriges samlade oberoende musikbransch.

Följ Manifest on Tour på Facebook och Instagram för att hålla dig uppdaterad på de senaste nyheterna!

Kontakt:

Projektledare
Christoffer Gustafsson
Tel: 070-210 36 64
E-post: christoffer.gustafsson@sensus.se

Moderator
Suvi Richter
Tel: 073-240 14 57
E-post: suvirichter@yahoo.se

Kommunikation och marknadsföring
Anna Lindholm
Tel: 070-573 46 81
E-post: anna@manifestgalan.se