Anmälan till Manifestgalan 2025 öppen!

2025

Nu är det åter snart dags att hylla det bästa som indie-Sverige har frambringat under året och fira med 23 Manifestpriser i mars nästa år. Här kan du anmäla era verk till Manifestgalan 2025.

Här anmäler du 2024 års album (eller årsproduktion) i sin respektive genre samt till årets nykomling:

https://form.typeform.com/to/e5MMg5Xi
Albumanmälan och årets nykomling samt musikvideoanmälan är gratis för bolag som är med i SOM eller har sökt medlemskap. Övriga betalar 160 kr + moms per album/nykomling/musikvideo. Notera att för att anmäla till nykomling krävs inte ett helt album men att man släppt material fysiskt eller digitalt under 2024.

Här anmäler 2024 års musikvideo
https://form.typeform.com/to/mqpYmwj2


SISTA ANMÄLNINGSDAG 1 NOVEMBER 2024

Vår definition på oberoende utgivning:
Albumet/utgåvan ska vara utgiven på ett oberoende bolag – svenskt eller utländskt och finnas tillgängligt i Sverige – digitalt eller fysiskt. Som ett oberoende bolag räknas ett bolag som inte ägs av något av majorbolagen Sony, Warner eller Universal till mer än 50%. Med andra ord måste det oberoende bolaget ha majoritetsägande i bolaget och makten över sin verksamhet.

Utgåvan får vara distribuerad men ej licensierad av ett majorbolag i Sverige. Artisten kan dock vara utgiven på indie i Sverige men licensierad till major utomlands. Artisten ska vara bosatt eller huvudsakligen aktiv i Sverige. Självklart så kan självsläppande artister anmäla sina verk till Manifestgalan.

Gå med i SOM!

Vill ni slippa anmälningsavgift så kan ni naturligtvis gå med i SOM på länken nedan. Associerad medlem kostar 1 000 kr per år och medlem 2000 kr per år. Det år man går med är gratis. SOM hjälper sina medlemmar med rådgivning, har kurser och löpande information om musikbranschen samt vissa rabatter på mässor och annat och samordnar nordiskt samarbete. Har man distribution via en indiedistributör som har avtal med Merlin får man dessutom billigare distributionsavgift.
http://som.se/vara-medlemmar/bli-medlem-2/