Manifestival i Göteborg 29 april

logga

SOM presenterar Manifestival i Göteborg!

Lördagen den 29:e april går den första upplagan av Manifestival av stapeln i Göteborg. Bakom endagsfestivalen står SOM (Sveriges oberoende musikproducenter) och Westside Music och arrangemanget ger 20-årsjubilerande Manifestgalan fler ben att stå på.

SOM:s ordförande Eva Karman Reinhold:

”Vi har länge drömt om att göra Manifest till mer än en prisgala, i syfte att sätta mer ljus på bredden av den svenska oberoende musikscenen. Som ett led i detta förstärkte vi årets Manifestgala med fler liveakter än tidigare, och nu kommer nästa steg – Manifestival! Det blir en festival i Göteborg med en rad band från olika oberoende bolag. Dessutom arrangerar vi två seminarier tillsammans med Westside Music om hur man lyckas i Norden med gäster från både Norge och Danmark. Vi hoppas detta ska bli både roligt, upplysande och en unik möjlighet för nya akter att möta en ny publik.”

Festivalen rör sig mellan tre av Göteborgs bästa scener just nu: panelsamtalen hålls på Fyrens Ölkafé, det huvudsakliga festivalprogrammet hålls på Oceanen och efterfesten på Yaki-Da.

Framträder gör Anders Enda Barnet, Pelicat (NO), Jaguair, Aevy Lore, Julia Bengston, Rebecca Sjöberg och Folkdivizjon. Mer info om banden finns här nedanför.

Seminarieprogrammet på FYRENS ÖLKAFÉ innehåller följande:

”Att jobba mot hela Norden”

Ett samtal mellan bokare och PR-människor om hur man kan jobba praktiskt mot hela Norden från Sverige. Vad finns det för fallgropar och vad bör man tänka på? Vad har språket för betydelse och hur ser intresset för svensk musik ut i Norden?


”Live i Sverige, Norge, Danmark”

Sverige är ett litet land, samma gäller Norge och Danmark – men tillsammans är vi en befolkning på 22 miljoner människor. Då är vi plötsligt en stor marknad, en som många inte riktigt har grepp på och strategier för. Ser vi oss som delar i en enhet? Hur tar livebranschen sig an möjligheterna med att öka antalet konserter, turnéer och festivaler? Inser management vilken potential som finns utanför de egna gränserna? Tänker skivbolag på att utöka sina försäljningsytor? Är artisterna intresserade? Vilka är framgångsfaktorerna? Vilka boxar behövs tickas i för att ta sig över gränserna, vilka har lyckats och var är startpunkten?


På OCEANEN framträder:

Anders Enda Barnet
Under långa nattliga promenader i Onsala lyssnar Anders Göransson a.k.a Anders Enda Barnet på Warren Zevon och drömmer att han är i LA vid samma tid som Elton John spelar på Hollywood Bowl.

Pelicat (NO)
Pelicat är en gemensam lekplats där medlemmarna kan spela in sin musik utan några andra gränser än de som de själva sätter upp. Resultatet är musik med ett starkt fokus på melodier och en varm atmosfär, inspirerad av Harry Nilsson, George Harrison och andra stora låtskrivare från den eran.

Aevy Lore + Julia Bengtson
Aevy Lore bjuder in till en värld av atmosfärisk alt-pop. Med influenser från artister som Aurora och Ane Brun rymmer hennes produktioner en medryckande mystik. Med avstamp i den svenska folkmusiken utforskar Julia Bengtson samklangen mellan fiol, sång och datorbaserad live-elektronik.

Under Manifestivalen framför Aevy Lore och Julia Bengtson en gemensam spelning där deras respektive akter får eget utrymme, samtidigt som de deltar som musiker i varandras akter, och framför vissa låtar tillsammans

 

På YAKI-DA framträder:

Folkdivizjon
Malmöbaserat Klezmerband som byggt en allt större publik genom intensivt turnerande.

Jaguair
Soundet kan beskrivas som basdrivet, rytmiskt och krautigt, med psykedeliska inslag och en högt svävande, glödande röst.

Rebecca Sjöberg
Värmdöartisten Rebecca Sjöberg släpper debut-EP i maj och har redan hyllats av SVT PSL för sin atmosfäriska och nära popmusik på svenska.

Biljetter kostar 150 kr och kan köpas från:
https://billetto.se/e/manifestival-anders-enda-barnet-pelicat-aevy-lore-julia-bengtsson-biljetter-824704

Tid Dörrar 20:00

På scen från 21:00

Ålder: 18år

Armband från Oceanen ger fri entré till Yaki-Da (så länge det finns plats). Seminarierna är gratis!

Arrangemanget är möjligt tack vare stöd från Statens Kulturråd och Merlin