Manifest 2017

Vinnare Manifest 2017

Hårdrock
Den indiehårdrockiga grungepunken serveras både lättsamt, argt och ömt med 2016 års läckraste basmuller som stadig följeslagare genom de tio spåren. Ett tidlöst, kompetent, energiskt och framförallt ärligt album som tål att lyssnas på om och om igen.
Trion från Göteborg som bildades ur spillrorna av The Volcano har med ”Quit continue” raserat barriärer mellan subkulturer och byggt broar mellan musikaliska uttryckssätt.

Lava Bangs – Quit Continue (Lava Bangs)

Dans
Årets vinnare i kategori Dans rör sig ledigt mellan disco, house och techno och blandar framåtdriv med sidledes sväng, organiska melodislingor med empatisk monotoni och klassiskt elektroniskt formulatänk med innovationsanda. Priset går till:

Dan Lissvik – Midnight (Smalltown Supersound)

Folk
Med ett uttryck som organiskt växlar mellan lågmäldhet och intensitet har förstklassiga musiker skapat en lika vacker som säregen skiva.

En hyllning till episk ensamhet och en passionerad djupdykning i uråldrig kvinnotradition och mystik, där den slanka, klara rösten obesvärat kastar sig utför skogssluttningarna och t.o.m. koskällans ojämna takt blir till drabbande nyåldrig musik.
Manifestpriset för årets folkmusik går till:

Ulrika Bodén med Ahlberg, Ek & Roswall, Petter Berndalen & Daniel Fredriksson – Te berga blå (Dimma Sweden)

Punk
Med kängnäven höjd har bandet tagit sikte på det hyperindividualistiska samhället och fullkomligen grusat allt motstånd med sin skoningslösa, kolsvarta och briljanta crustpunk. Genom hopplösa melodier och träffsäker d-takt reser sig bandet ur den skånska avgrunden och levererar ett grandiost politiskt manifest; en aggressiv ljudmatta ackompanjerad av skarpsinnig och sinister samtidsanalys. Rått, äkta och genialt. Årets punk går till:

Ursut – Köp Dig Lycklig (Not Enough Records/La Familia Releases/4490/Phobia)

Visa
Att skriva musik till andras ord är inte det lättaste.
Humor och allvar slåss om utrymmet i dessa sorglustiga sånger om allas våra liv.
Förmedlade av en jazzig, cool och innerlig röst.
Priset för Visa går till:

Sarah Riedel – tolkar Kristina Lugn (Diesel Music)

Hiphop
De senaste åren har denna artist medverkat på några av Hiphop och RnB-scenens mest framträdande låtar. Detta är ett efterlängtat och hyllat album som berör lyssnaren. Låttexterna når ända fram och nära till verkligheten slår orden ner. Depression, kärlek och inte minst orten. Sverige tar ytterligare ett steg framåt och nya röster hörs. Vi citerar:
”Att vara somalier, svart, muslim, kvinna och från Rinkeby gör mig till en röst för många”
Grattis Sverige! Vi har en RnB-stjärna. Årets vinnare i kategorin Hiphop/RnB är:

Cherrie – Sherihan (RMH Sound)

Barn
En skiva med låtar som är lika svängiga, roliga och spännande som en dag i ett barns liv är naturligtvis en självklar vinnare i kategorin Barnmusik.
Här får vi kyssar, monster och ta god natt av en astronaut med samma självklarhet som det konstateras att: Åh Vad Jag Är Bra!
2016 har de bästa barnlåtarna gjorts av…

Emma Nordenstam – Emma Nordenstams bästa barnlåtar (Brus & Knaster)

Dansband
Vinnaren har gjort en musikalisk produktion som visar stort mod genom att väldigt mycket lita på sina låtskrivare. Musikalisk och sångmässig perfektionism är signumet. Att så tätt som vinnaren gjort ge ut två album av yppersta dansbandsklass är en stor prestation. Vinnare (för andra året i rad):

Blender – Ängel utan vingar (Blender Records)

Experimentellt
En högst oordnad blandning av personligheter och musikvärldar som omsluter varandra varsamt genom en myriad av metoder, ljud och stämningar, med spelandet och leken centrum.

Klas Nevrin – The Revoid Ensemble (Found You Recordings)

Synt
För ett album som bjuder lyssnaren på en resa genom ett drömskt elektroniskt landskap där du vägleds av vackra atmosfäriska röster och stämningsfulla rytmer går årets pris i kategorin synt till Red Mecca!

Red Mecca – Electricity (Massproduktion)

Singer/songwriter
Årets vinnare har genom åren byggt upp ett oerhört livsverk av urstarka, briljanta album, där han med sitt senaste verk utmanar och utvecklar sitt egna omisskänneliga uttryck till fulländning.  En låtskrivare som utmanat ett traditionellt uttryck genom att hålla fast vid sina egna rötter i den alternativa musikscenen. Berättelserna framförs av en röst med sådan obeveklig tyngd, närvaro och auktoritet att det inte finns några andra ord att beskriva det med än världsklass. En uppvisning av en mästare och en av de mest säregna singer/songwriter-begåvningarna av sin generation. Vinnaren är:

Christian Kjellvander – A Village: Natural Light (Startracks)

Rock
Velvet Undergrounds självklara monotoni och Viva L’american Death Rays gitarrljud.
Jonathan Richmans vänligt leende självsäkerhet och Televisions skeva popmelodier.
Ja, det är så lätt att leta efter rötter i årets vinnare.
Men det är meningslöst för musiken andas framåt och när rösten rör ditt innersta kan du bara tänka på att livet är fint att leva. Årets rock är:

Lion’s Den – Lion’s Den (Lazy Octopus)

Jazz
Toner som konstruerats med minutiös noggrannhet och mejslats ut med millimeterprecision. Progressiv jazz som uttrycker exakta känslor genom en ensemble av starka solister, samtidigt lyrisk och komplex. Storbandsjazz som är mer än storbandsjazz.
Årets jazz är:

Cecilia Persson & Norrbotten Big Band – Composer in Residence (Prophone)

Pop
För ett album som överraskade oss med sitt politiska budskap och med en delvis ny ljudbild, men som ändå lät oss känna igen det sound och den röst vi lärt oss att älska genom åren. Det var länge sedan vi hörde en sådan uppriktig ilska förpackas i ett så här sammetslent fodral.
Vinnare i kategorin årets pop är:

The Radio Dept. – Running Out of Love (Labrador)

Årets Live
I år var det enkelt att utnämna vinnaren i årets live. Segertåget runt om i Sverige och utomlands har fortsatt genom att bryta ny mark med scenografi, ljussättning, dramaturgi. En ostoppbar naturkraft.
Vi har gett henne priset förut, men behöver göra det igen för live är detta det bästa man kan se idag.
Manifests pris för bästa live akt går till SILVANA IMAM!

Silvana Imam (Refune Music)

Rytm
Årets vinnare i kategorin Rytm har under lång tid arbetat sig fram till perfektion inom sin genre. Men det är bara grunden som de nu bygger sin allt mer spännande musikvärld på.
På sitt senaste album utgår gruppen som alltid från nigeriansk afrobeat, men för musiken in i samtiden och förbi den. Det är jazzigt och futuristiskt med ena foten svävande i rymden och den andra vilt dansande på golvet. Det är uppfinningsrikt, spännande och har stor rytmisk skärpa.
Årets vinnare i kategorin rytm är….

Music Is the Weapon – Sweet Choral Motion (Fashionpolice Records)

Årets nykomling
Rakt från hjärtat-texter över melodiska beats som vägrar släppa taget om lyssnaren. Det här är en artist som kommer att uträtta musikaliska storverk i framtiden. Årets nykomling är:

GREiP

Årets Musikvideo
Årets bästa musikvideo var redan årets video innan den blev filmad. Ett motiv som genom sin genialitet och dumdristighet krävde att förevigas.
Att se och förstå ljud och rytmer har aldrig varit så barnsligt roligt.
Årets bästa musikvideo tilldelas:

Wintergatan – Marble Machine (Sommarfågel) Regi: Hannes Knutsson/Martin Molin https://m.youtube.com/watch?v=IvUU8joBb1Q

SKAP:s och Manifests pris för årets textförfattare
En sann viskonstnär vars texter rör sig utanför tid och rum. Han har modet att blotta sig inför livets svårigheter utan att någonsin tappa hoppet.
Årets textförfattare är:

Charlie Engstrand Sommar – En Näve Näring, (Dead Microphone), Nordic Noir/Toni Holgersson (Amigo/Cosmos)

SKAP:s och Manifests pris för årets kompositör
En orädd och nyfiken låtskrivare vars frisinnade musik bär på en urkraft som är omöjlig att värja sig från och som drabbar starkt.
Årets kompositör är:

Josefin Öhrn – Josefin Öhrn & The Liberation – Mirage (Rocket Recordings)


Årets indie

Årets vinnare är en förebild på den oberoende musikscenen.
Under 1970-talet var hon en av de få kvinnor som fanns på skivsidan på den oberoende musikscenen. Sedan dess har hon vigt ett helt arbetsliv åt denna scen och haft en extra omsorg om de smalare genrerna.
Hon började sin bana på Amigo och som labelansvarig på SAM-distribution och alla dess efterföljare har hon uppfostrat och lärt upp mängder av små skivbolag. Alltid med ett otroligt tålamod och gediget kunnande. På MNW kom hon som ansvarig för XOURCE att ta svensk folkmusik ut i världen på ett sätt ingen trodde möjligt. Som ensam förvaltare av MNW:s gigantiska katalog har hon de senaste åren producerat en strid ström boxar, vinyler och olika samlingar, både fysiska och digitala, som på olika sätt samlat och visat upp svensk oberoende musikhistoria.
När hon i höst går i pension så vill vi inom SOM tillsammans med alla andra i det oberoende musiksverige tacka henne för väl utfört jobb och allt hon lärt oss. Tack!

Årets Indie är – Ann-Marie Beckman-Forsberg

Nominerade Manifest 2017

DE NOMINERADE TILL MANIFEST 2017

Lyssna på samtliga nominerade här:
https://open.spotify.com/user/manifestgalan/playlist/647n31Jb4sKp8ZyTaW4rUb

Hårdrock
Gadget – The Great Destroyer (Relapse Records)
Lava Bangs – Quit Continue (Lovely Records)
MaidaVale – Tales of the Wicked West (The Sign Records)
Cult of Luna & Julie Christmas – Mariner (Cult of Luna/Julie Christmas)

Dans
Harald Björk – Kris- & Konflikthantering (Kranglan Broadcast)
Skudge – Balancing Point (Skudge Records)
Kornél Kovács – The Bells (Studio Barnhus)
Dan Lissvik – Midnight (Smalltown Supersound)

Folk
232 Strängar – Spunnet (Egen utgivning)
Anders Löfberg – Nittonbunda (Playing with Music)
Tarabband – Ashofak Baden (Kap Syd/Plugged)
Ulrika Bodén med Ahlberg, Ek & Roswall, Petter Berndalen & Daniel Fredriksson – Te berga blå (Dimma Sweden)

Punk
Wolfhour – Dead on Arrival (Kibou Records/Global Resistance Records)
Oldfashioned Ideas – Another side to every story (Contra Records)
Ursut – Köp Dig Lycklig (Not Enough Records/La Familia Releases/4490/Phobia)
Perkulator – Perkulator (Crush & Create Records)

Visa
Emil Jensen – Två naturliga armar (Adrian Recordings)
Jenny Almsenius – Hjärtat slår mot asfalten (Gamlestans grammofonbolag/Border)
Iiris Viljanen – Mercedes (Voi Elämä!)
Sarah Riedel – tolkar Kristina Lugn (Diesel Music)

Hiphop/RnB
Saint – The New Funky Dread (Today Is Vintage)
Överklass – Överallt & Ingenstans (This Is Scandinavia/SwingKids)
Cherrie – Sherihan (RMH Sound)
Erik Lundin – Samlad årsproduktion (RMH Sound)

Barn
Emma Nordenstam – Emma Nordenstams bästa barnlåtar (Brus & Knaster)
Mamman & Pappan – Våga (Dahls Toner & Rytmer)
Anna Einarsson – Tigern säger Brr (Anna Einarsson Music)
Nassim Al Fakir – Springer runt och säger hej (Cosmos)

Dansband
Sannex – Din sida sängen (Atenzia Records)
Casanovas – Kom och sjung halleluja (Atenzia Records)
Blender – Ängel utan vingar (Blender Records)
Highlights – Vackrare än någonsin (Neptun)

Experimentellt
Aina Myrstener Cello – Cellomusik II (Flora & Fauna)
Klas Nevrin – The Revoid Ensemble (Found You Recordings)
Neutral – Neutral (Omlott)
Ann Rosén & Stockholm Saxophone Quartet – Bredvid (Schhh Records)

Synt/elektroniskt
Spark! – Maskiner (Progress Productions)
Red Mecca – Electricity (Massproduktion)
Roya – Trax (Roya)
Covenant – The Blinding Dark (Dependant)

Singer/songwriter
Brothers Among Wera – Fictional Takes (Icons Creating Evil Art)
Thomas E Frank – Tre månader (Omlott)
Amanda Bergman – Docks (Amanda Bergman/INGRID)
Christian Kjellvander – A Village: Natural Light (Startracks)

Rock
Real Tears – Too Cool To Rock (Snask Rekårds)
True Moon – True Moon (Lövely Records)
Moon City Boys – I Need More (Törncrantz rock’n’roll)
Lion’s Den – Lion’s Den (Lazy Octopus)

Jazz
Cecilia Persson & Norrbotten Big Band – Composer in Residence (Prophone)
Tonbruket – FOREVERGREENS (ACT)
E.S.T/Esbjörn Svensson Trio – E.S.T Symphony (ACT)
Lina Nyberg – Aerials (HOOB records)

Pop
The Radio Dept. – Running Out of Love (Labrador)
Farväl till ungdomen – Öronbedövande mörker (Luxury)
Frida Hyvönen – Kvinnor och barn (RMV Label)
Pikko – Secret – (KaiLudvig)

Årets Live
Pascal (Novoton)
Iiris Viljanen (Voi Elämä!)
Viagra Boys (Push My Buttons/Year0001)
Silvana Imam (Refune Music)

Rytm
General Knas – Dancehall (SwingKids)
Sallyswag – Sallyswag (SwingKids)
Music Is the Weapon – Sweet Choral Motion (Fashionpolice Records)
Sofia Jannok – ORDA-This is my land (Gamlestans grammofonbolag)

Årets Musikvideo
Little Children – Every Little Light (Cosmos Music) Regi: Ted Malmros https://www.youtube.com/watch?v=sGITFfna88Q
El Perro Del Mar – Breadandbutter (Ging Ging Recordings) Regi: Nicole Walker och El Perro Del Mar https://www.youtube.com/watch?v=h7V5lnCA7DM
Erk, Cleo & Griljonären – Vamenarom? (Random Bastards) Regi: Erik Svetoft https://www.youtube.com/watch?v=TgwtBytBsv4
Maja Gödicke – Rokoko (Kning Disk) Regi: Ossian Melin https://vimeo.com/176308862
Wintergatan – Marble Machine (Sommarfågel) Regi: Hannes Knutsson/Martin Molin https://m.youtube.com/watch?v=IvUU8joBb1Q

SKAP:s och Manifests pris för årets textförfattare
Charlie Engstrand Sommar – En Näve Näring, (Dead Microphone), Nordic Noir/Toni Holgersson
Frida Hyvönen – Kvinnor och barn (RMV Label)
Isak Sundström/Mimmi Skog/ Manuela De Gouveia – Pascal – Revy (Novoton)
Parham – Hemma Här (Playground Music)

SKAP:s och Manifests pris för årets kompositör
Conny Bloom – Fullt upp (Kronbloom Records)
Sofia Härdig – And the Street Light Leads to The Sea (Solaris Empire)
Christian Kjellvander – A Village: Natural Light (Tapete Records, Startracks)
Josefin Öhrn – Josefin Öhrn & The Liberation – Mirage (Rocket Recordings)

Årets nykomling
Call Cat https://www.facebook.com/callcatofficial/
GREiP https://www.facebook.com/GREiP-926430530797133/
Neon Nox https://www.facebook.com/neonnox/
Death by Horse https://www.facebook.com/deathbyhorse/

Lyssna på samtliga nominerade här:
https://open.spotify.com/user/manifestgalan/playlist/647n31Jb4sKp8ZyTaW4rUb

Jury Manifest 2017

Dans
Monika Svensson
Paulina Ståhl
Calle Dernulf
Niclas P. Andersson
Clea Herlöfsson

Barnmusik
Håkan Nordman
Mårten Sandén
Tina Quartey
Karin Holmström

Dansband
Mikael Johansson
Lina Haskel
Gitte Tinglöf Källman
Jan Tore Eriksen

Experimentellt
Martin Q Larsson
Girilal Baars
Sol Andersson,
Leif Jordansson

Folk
Per Gulbrandsen,
Alexandra Ullsten
Ulrika Gunnarsson
Osiel Ibanez
Bengt Eriksson

Hip Hop/Soul
Reika Farman
Niklas Grees
Jonathan Sseruwagi
Hievi Dafe
Daniel Kaleebi

Hårdrock
Sonny Jonasson
Larsa Carlsson
Sofia Juvel
Alexandra Franzén

Jazz
Pierre Martin
Max Lindahl
Lotta Larsson
Thomas Olsson

Pop
Sara Berg
Adrian Hörnquist
Esau Alcona
Kerstin Lönnhag
Amanda Persson

Punk
Ronny Andersson
Mikael Sörling
Johan Sundberg
Lisa Nylund
Philippa Dahl

Rock
Åke Strömer
Johan Helgeson
Jenny Lejeborg
Thomas Hildebrand
Lina Häger

Rytm
Vanessa Marko
Clara Norell
Johanna Beckman
Lars Lovén
Frida Schooner

Singer-Songwriter
Daniel Josefsson
Maria Bergkvist
Marie Lindfors
Sanna Lindholm
Kim Abelsson

Synt
Paulina Tjernlund
Elin Ingblom
Per Fall
Emelie Rosberg
Johan Carlsson

Visa
Carin Kjellman
Birgitta Sandberg
Mathias Boström
Fredrik af Trampe
Karin Strand

Musikvideo
Måns Nyman
Rikard Uddenberg
Jenny Ring
Nanna Dalunde
Frans Carlqvist

Årets Indie
Manifestarbetsgruppen+SOMs styrelse
(21 personer)

Årets Live
Johan Nordqvist (Fritz’s Corner)
Anna Storåkers (Malmö Live)
Johanna Beckman (Nobelberget)
Peter Nordenström (Pustervik)
Nils Andrén (Humlan/Umeå Open)
Nicklas Lindebo (Debaser)
Madeleine Bergquist (HYMN)

Årets Nykomling
Pelle Jansson – Kulturföreningen Roxy
Jerry Prütz – NT Media
Eva Botmar – STIM
Fredrik Magnusson – Gotlands Allehanda
Linus Ohlsson – Arrangör

Årets textförfattare
SKAPs styrelse

Årets kompositör
SKAPs styrelse

Manifestdagarna Manifest 2017

SOM presenterar programmet för MANIFESTDAGEN 2017 den 10 feb på Stacken i NALENS lokaler
DÖRRARNA ÖPPNAR KL 9.30, ingen föranmälan och fri entré så kom i tid!

Kaffe och te serveras

10.00-11.30 Manifest on Tour – Nationell Workshop

Manifest on Tours nationella workshop är en musikbranschworkshop med avstamp i Manifest on Tours nationella showcase, men som även samtalar kring tips och råd för band och artister som vill ta sin verksamhet till nästa nivå.

Manifest on Tour är en turnerande workshop där lokala band och artister runt om i landet möter en expertpanel från musikbranschen för att få konkreta råd om hur de ska göra för att ta sig vidare i karriären. Det kan gälla allt från musikproduktion och karriärstrategier, till marknadsföring och upphovsrättsfrågor. Varje workshop är utformad som en masterclass och utgår ifrån de medverkande banden och artisternas egen verklighet.

Panelen leds av Ellinor Borggren
Medverkande
Magnus Pejlert
Nationell verksamhetsutvecklare av musikverksamheten på Sensus Studieförbund, där han bland annat genomför internationella showcasesatsningar, jobbar med Sensus scener på festivaler och är en av grundarna till Manifest On Tour. Utöver detta är han musikproducent och studiotekniker med fler än 250 inspelningar i ryggen, gitarrist och låtskrivare i bandet Shady Town.

Eva Karman Reinhold
Eva har varit verksam i musikbranschen sedan 1991 och har studerat både musik och juridik. Hon har varit förlagschef på MNW och jobbat på Stim, Gazell och en advokatbyrå specialiserad på nöjesjuridik. Sedan 2004 driver hon Smilodon (förlag, label, juridik och managementtjänster) under egna firman Karman Innovative Consulting. www.smilodon.se www.karmanic.se

Claes Olson
Claes startade sitt första skivbolag i Gävle 1979 och har sedan dess arbetat med bl a Di Leva, Ebba Grön, Nationalteatern, Eldkvarn, Ida Long, VIDAR, Anna Ternheim, Tomas Ledin, The Baboon Show och Tonbruket med mera. Hans nu aktuella skivbolag COMEDIA har släppt drygt 100 releaser på fyra år och har på den tiden även hunnit stå för två Grammisnomineringar. Han är grundare av Musikindustrin / MI och arbetar idag med SIMBA (Swedish Independent Music Business Alternative). Han föreläser om musikbranschkunskap både på skolor och konferenser, både i Sverige och internationellt.

Linn Elisabet Linderson
Dagtid ägnar sig Linn Elisabet Linderson åt popmusik. Hon är grundare av Meraki Force (management/label för Post Pines), samt Day-to-Day management på Deerlily. På nätterna upptas hennes tid av techno och house. Linn är aktiv som ambassadör för HMWL samt arrangerar event och spelar skivor. Tidigare har hon gjort PR tillsammans med bland andra Birds Will Sing For You, Sommarhjärta, Icons Creating Evil Art och WAVES.

Emma Carlsson
Emma Carlsson är utbildad låtskrivare på Högskolan i Skövde och Music Factory i Skara. Via JMK i Stockholm sadlade hon om till kommunikationsnörd och arbetar nu som bokningsagent på MTA Production. Hon engagerar sig på fritiden i både Musikerförbundet och Popkollo där hon arbetar för ett jämställt kulturliv.

Lunchpaus och vi ställer i ordning lokalen för eftermiddagens program. Observera att vi inte bjuder på lunch så den får man äta på stan.

13.00 YouTube, vad händer?
Jenny Ericsson, Head of Partnership, Music Network and Digital Rights på United Screens kommer att berätta om hur man som musikbolag kan agera för att öka sina intäkter från YouTube och hur avtalet med GEMA ser ut att påverka intäkterna.

Under 45 minuter kommer Jenny Ericsson att göra en djupdykning i YouTube och vad man som musiker, artist eller skivbolag kan göra för att dra absolut störst nytta av världens största online video-plattform. Jenny går igenom olika strategier man kan använda sig av, när det kommer till publicering och innehåll, men kommer också visa praktiska exempel på hur man kan dra nytta av plattformen.

13.45 PAUS

14.00 Give Peaks a Chance – or – The Tipping Point in Streaming
Forskaren Thomas Lund ger oss en inblick i vad som händer med vårt ljud som blir allt mer komprimerat och vad den pågående standardiseringen innebär. Seminariet är på engelska.

Genelec’s Senior Scientist Thomas Lund will show how engineers and producers now can use the increasing standardization of loudness levels in music streaming and broadcast to improve the quality of your records.
Thomas joined Genelec in 2015, having previously worked as Chief Technical Officer for TC Electronic. Thomas is a global authority on loudness and level standardization, and is also chairman of the European Union’s working group on tackling early hearing loss due to sound exposure.
By revealing some of the best – and some of the very worst – audio examples, Thomas will demonstrate how the drive towards ever louder program material has actually compromised the quality of the audio that we’ve been listening to, and will go on to show how the harmonization of loudness levels in audio now offers the record industry the opportunity to significantly improving the public’s listening experience.
Topics covered will include:
• How to produce ideal audio and music content for YouTube, Spotify, iTunes and Tidal.
• AES and EBU loudness overview. Streaming standards.
• The inverted U-curve in streaming: When loud becomes soft.
• Balancing loudness, true-peak level and distortion.
• New WHO (World Health Organisation) regulations for prevention of hearing loss from the use of smartphones.

14.45 PAUS: Kaffe och bullar

15.15 Seminarium med The Indie Business Toolbox om digital marknadsföring – Digitala strategier för musikbolag 2017
Kursledarna Lydia Kellam och Sebastian Lindroth-Ahl berättar om årets kursupplägg. Dessutom delar de med sig av några aktuella trender inom musikbranschen och tips på hur du lyckas i sociala medier.

År 2 av utbildningssuccén i digital marknadsföring för musikbolag produceras av The Indie Business Toolbox och presenteras av SOM, i år i samarbete med IFPI. Sista ansökningsdag är 28/2.
Mer info om kursen finns på: indiebusinesstoolbox.se

16.00 PHONOFILE bjuder på något att äta och något att dricka och medan vi minglar runt flyttar vi om lite i lokalen och gör oss redo för:

16.15 MANIFESTS Pris för Musikvideo 2017 i samarbete med United Screens
Till musikvideo anmäldes 201 videos från 2016 vilket gör det till galans största kategori. Ida Linnertorp diskuterar hur det står till med ljud och bild i kombination just nu med årets nominerade artister och regissörer.

Medverkande
Erik Svetoft, (regissör Erk, Cleo & Griljonären – Vamenarom?)
Maja Gödicke och Ossian Melin
Linus (Little Children) och Ted Malmros
Hannes Knutsson och Martin Molin (Wintergatan)

Avslutningsvis får vi avnjuta de nominerade bidragen på storbildsskärm.

Vinnaren av Musikvideopriset kommer att tillkännages på Manifestgalan senare på kvällen.

17.00-18.30 Minglet fortsätter med DJ’s från PHONOFILE fram till att det är dags att röra sig mot Manifestgalan

Priset Manifest 2017

Manifest on Tour (Manifest 2017)

Manifest on tour 2017:
VECKA 43

Mån 23 okt Linköping, Elsas Hus
Tis 24 okt Växjö, Kafé de luxe
Ons 25 okt Halmstad, Nolltrefem
Tor 26 okt Malmö, Victoria

VECKA 44
Tor 2 nov Borlänge, Liljan

VECKA 45
Mån 6 nov Umeå, Väven
Tis 7 nov Sundsvall, Pipeline
Tor 9 nov Stockholm, Lava

Om Manifest on Tour

Manifest on Tour är en turnérande workshop där lokala band och artister runt om i landet möter en expertpanel från musikbranschen för att få konkreta råd om hur de ska göra för att ta sig vidare i karriären. Det kan gälla allt från musikproduktion och karriärstrategier, till marknadsföring och upphovsrättsfrågor.

Varje workshop är utformad som en masterclass och utgår ifrån de medverkande banden och artisternas egen verklighet. Syftet med Manifest on Tour är att erbjuda musiker, artister, upphovspersoner och musikutgivare en möjlighet att få större branschkunskap och att knyta nya kontakter inom musikbranschen och musiklivet.

De bokade akterna får dessutom möjlighet att spela live inför bransch och övrig publik på Manifest On Tour Showcase.

En akt från varje ort bokas till att i Stockholm dagen innan Manifestgalan framträda under ett samlat, nationellt showcase. En av dessa akter får äran att öppna Manifestgalan på Nalen i Stockholm genom att spela sin musik live inför Sveriges samlade oberoende musikbransch.

Följ Manifest on Tour på Facebook och Instagram för att hålla dig uppdaterad på de senaste nyheterna!

Live på Manifest 2017

Årets upplaga av Manifestgalan äger rum 10:e februari på Nalen i Stockholm. Manifestgalan är musikgalan som premierar musiker och artister på oberoende skivbolag och i år delas pris ut i totalt 21 olika kategorier. Galan genomförs i år för femtonde året i rad och kommer som vanligt vara fylld av spännande liveframträdanden.

Här presenteras de artister som framträder under och efter Manifestgalan 2017:
Live under galan:
Erik Lundin
Iiris Viljanen
Slowgold

Live efter galan:
LASH
Sara Parkman
Solen

Affischer Manifest 2017