Mando Diao och ViVii uppträder på Manifestgalan 2021

ViVii

SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter) presenterar nu programmet till Manifestgalan 2021, som går av stapeln digitalt nu på fredag, den 26 februari, kl 19.00. Manifest är musikpriset som uppmärksammar och premierar artister kontrakterade på oberoende skivbolag och dessutom vanligen årets stora träffpunkt i indiemusiksverige.

Utöver viss anpassning av formatet så kommer som vanligt utifrån 21 kategorier den bästa oberoende musiken från det gångna året prisas av en i andan samlad oberoende musikbransch. Länk till den digitala direktsändningen kommer att hittas via: www.manifestgalan.se

Live på galan

Framträder på årets gala gör Mando Diao, aktuella med singeln ”Vi lever nu”, och ViVii, aktuella med radiolistade och Hype Machine #1:an ”One Day”. Galan kommer att ledas av Anna Charlotta Gunnarson med SOMs ordförande Eva Karman Reinhold som sidekick.

Manifest Talks

I anslutning till Manifestgalan kommer även seminarierna Manifest Talks om relevanta musikbranschfrågor att genomföras online, gratis och tillgängliga för alla. Programmet inleds redan idag och hittas här: https://manifestgalan.se/manifest-talks/ 

Manifestival Digital

Vi planerade för en festival. Manifestivalen. Men som kom 2020 och pandemin och festival blev inte att tänka på. Men allt var inte dött. Runt om i Sverige gjordes det coronasäkra arrangemang och streamade konserter. För att visa på alla fantastisk musik som trots allt blev spelat live så samlar vi några av guldkornen i Manifestival Digital. Efter Manifestgalan så bjuder vi på 32 låtar med lika många artister live från olika delar av Sverige (och världen) inspelade under 2020 och 2021. En musikfest och efterfest på samma gång. Från pop till hårdrock till folkmusik via ambient och experimentellt. Följ med på en musikalisk upptäcktsfärd in i fredagsnatten. Manifestveteranerna Anna Lindholm och Beatrice Lindholm är våra ciceroner, VJ:s och vägvisare.

Hela programmet hittar du här: https://www.facebook.com/events/184560516759811/