ÅRETS LIVEAKTER

Manifestgalan 2019 presenterar nu stolt årets liveakter. Artisterna som kommer att framträda under kvällen är Maxida Märak, Bonander, Adam Kanyama och Symbio.

Manifest är musikpriset som uppmärksammar och premierar artister som är kontrakterade på oberoende skivbolag och är dessutom årets stora händelse i indiemusik-Sverige. Årets gala kommer att äga rum den 15 februari på Nalen i Stockholm och där och då ska, utifrån 21 kategorier, den bästa oberoende musiken från det gångna året hyllas av en samlad oberoende musikbransch. Manifestgalan 2019 kommer att ledas av den storslagna multikonstnären Saga Becker. Biljetter finns på www.nalen.se

Live på Manifestgalan 2019:

Ladda ner pressbilder här: https://bit.ly/2sRCYjW

Maxida Märak

Få kan ha undgått Maxida Märaks frekventa närvaro på spellistor och livescener, så väl som i våra TV-apparater och dagstidningar. Hon producerar hiphop på ett unikt och nyskapande sätt där Sápmi alltid är normen. Hon blandar hård rap, hookiga refränger och tunga elektroniska beats med sin magiska jojk. Något som ytterst få i världen experimenterat med förut. Även om budskapet i hennes låtar är tydligt så är det inte politiken som driver henne som artist – det är strävan efter att skapa fet musik. På scenen är Maxida kaxig och tar för sig, hon är hellre för mycket än för lite. Genom att vara ärlig och transparent med vem hon är hoppas hon kunna inspirera andra med att man kan bli vad man vill, oavsett bakgrund.

Under Manifestgalan kommer Maxida Märak att framträda med nytt material som kommer att släppas senare under 2019.

Lyssna här: https://spoti.fi/2WypdUz

Adam Kanyama

För 8 år sedan debuterade Adam Kanyama med ”The Golden Child” – en hyllad EP som också introducerade en ung Sabina Ddumba på en första inspelning. Med ett nyskrivet avtal med bolaget Playground Music som släppte debut-EP:n är han tillbaka där allting började.

Den 8 februari släpper Adam Kanyama nya singeln ”Feta grejer” som skrevs och spelades in på bara tre timmar. Låten är hans personliga anthem om att börja leta kickar bortom droger och alkohol, att ”fortsätta addera feta grejer som utmanar dig som människa på din helt personliga bucket list”. Singeln är producerad av det nya stjärnskottet inom svensk hiphop-produktion; Krustofer, som nu senast bl.a. ligger bakom Ivorys kommande album inkl. singlarna ”No Pain” och ”Liv och död” (feat. Fille Danza).

Adam Kanyamas karriär fick en omedelbar start när han 2011 fick kicka 16 bars på en Ison & Fille-show i Skärholmen och hypen var ett faktum. Året därpå vann han ett nordiskt mästerskap för rapmusik (Rap It Up). Han headhuntades tidigt till TV-satsningen X-Factor för att få in hiphop på schemat men förstod tidigt att det var fel forum och hoppade av. Ett par år senare kallades han svenska hiphop-scenens mest spännande framtidsnamn av Kingsize Magazine (2014) och 2015 blev han tillfrågad att öppna för ingen mindre än ASAP Rocky när han spelade i Norge vilket han så klart gjorde.

Adam Kanyama har som en del av OIAM-kollektivet bl.a. haft en stor hitsingel i form av ”Avundsjuka” som hittills streamats nästan 17 miljoner gånger. Han har samarbetat med en rad olika artister, alltifrån Elliphant till Timbuktu, och 2016 gjorde han även en uppmärksammad och hyllad skådespelardebut i filmen ”Medan vi lever”.

Lyssna här: https://spoti.fi/2ScrZ2P

Bonander

”Sounds like if you got in touch with a woodland witch to cast a hex on Donald Trump” skriver Highsnobiety om artisten och musikproducenten Bonanders sound. Den mörka och dramatiska popmusiken byggs upp av trasiga, tunga beats, experimentella synthar och en Kate Bush-liknande röst. Debut-EP:n ”It´s a Girl” gestaltar via detta sound en resa genom könsnormer i feminismens tecken, där artisten ifrågasätter de strukturer vi lever i. Bonanders liveshow har bland annat spelats som förband till Hanna Järver, på en feministisk häxkväll på Slaktkyrkan och under Kulturnatten i Stockholm. Hennes senaste release ”Witches Brew” bestod av remixer på hennes låtar av de nyskapande producenterna O/RIOH, Lizette Lizette och RAINDEAR.

Lyssna här: https://spoti.fi/2RtlT9x

Symbio

Med stark scennärvaro och en magisk kombination av vevlira och dragspel överraskar Symbio sin publik och tar med dem på en berörande musikalisk resa. Symbios musikaliska värld beskrivs som en blandning av modern folkmusik, minimalistisk konstmusik och elektronisk klubbmusik, men framförallt – Musik som skapar bilder och väcker känslor. Symbio har tilldelats priset som Årets Nykomling på Folk- & Världsmusikgalan 2016 samt Kungliga Musikaliska Akademiens Ensemble-stipendium 2016. Sedan debutalbumet ”Phoresy” (2016) har duon turnerat intensivt och gjort över 200 konserter i Sverige och Europa. Duons andra album “Rising” släpptes i september 2018 och har hyllats av kritiker såväl nationellt som internationellt.

Lyssna här: https://spoti.fi/2BcuGY6