ÅRETS KONFERANCIERER: HANNA OCH JONAS

Årets konferencierer blir Hanna Hellquist och Jonas Lundqvist, som ska leda publiken genom de hela 21 kategorier där Manifestpriset ska delas ut.

unnamed
Hanna Hellquist
Hanna Hellquist är krönikör, programledare och författare, främst känd som programledare för Morgonpasset i P3. 2009 debuterade Hanna som författare med boken Karlstad Zoologiska, en bok som handlar om hennes far och uppväxten i Karlstad. Hon har varit programledare för programserierna Jakten på Lyckan samt Jakten på det perfekta livet, bägge sändes i SVT.

unnamed (1)
Jonas Lundqvist
Jonas Lundqvist är musiker, artist och låtskrivare. Som elvaåring i Göteborg var han med och startade bandet Bad Cash Quartet som skulle komma att ha stor inverkan på den svenska rockscenen tillsammans med Broder Daniel. Bad Cash Quartet splittrades 2004 och tre år senare släppte Jonas Lundqvist sitt första soloalbum – ADHD, då under namnet Jonas Game på bolaget Sincerely Yours. Sedan dess har han släppt ett par album under sitt riktiga namn och med texter på svenska. Förra året kom hans senaste soloalbum, hyllade ”Vissa nätter” som släpptes på Adrian Recordings. Utöver musiken driver Jonas Lundqvist också tennisklubben TK Örnen, ”en av de sista utposterna för folk som gillar att röka och idrotta” enligt egen utsago. Han har också synts som sidekick till Filip Hammar och Fredrik Wikingsson i TV-programmet ”Breaking News”.