2018 ÅRS KONFERENCIERER, DATUM, OCH DE NOMINERADE I ÅRETS MUSIKVIDEO

Då är det dags igen!

Manifest är musikpriset som uppmärksammar och premierar artister kontrakterade på oberoende skivbolag och är årets stora händelse i indiemusik-Sverige. Den femtonde upplagan av Manifestgalan äger rum 2 februari, traditionsenligt på anrika Nalen i Stockholm och då ska den bästa oberoende musiken som släppts under det gångna året hyllas. Jurygrupperna har lyssnat igenom och bedömt 453 albumproduktioner och 168 musikvideos. Årets Manifestgala leds av komikerduon Moa Lundqvist och Marcus Berggren.

Moa Lundqvist är komiker, radiopratare, satiriker, krönikor, DJ och poddare. Du har till exempel hört henne i program som Radio Liechtenstein, Tankesmedjan i P3 och ”Motioner med Moa” samt podcasten ”Dilan och Moa” som hon har tillsammans med P3-kollegan Dilan Apak. Marcus Berggren är ståuppkomiker från Kungälv och känd från bland annat humorpodden Tombola Podcast som han driver tillsammans med humorkollegan Carl Stanley. Han medverkar även i Tankesmedjan i P3 och i somras hörde du honom som vikarierande programledare för Morgonpasset i P3. Det var också Marcus som låg bakom det virala inlägget ”Nej out West”.

I väntan på att Manifestgalan ska presentera galans liveakter och alla nominerade presenterar vi nu först de nominerade till Manifests musikvideopris. Priset i denna kategori delas ut i samband med Göteborg Filmfestival 31 januari på en egen gala på Auktionsverket och leds av SaraBeata Hagström, tidigare Manifestprisvinnare i kategorin Hårdrock tillsammans med bandet Lava Bangs.

SOMs styrelse genom ordförande Anders Engström och vice ordförande Mats Hammerman:

”För oss inom den oberoende musikscenen är Manifestgalan en alldeles speciell händelse på året. Nu får vi träffa alla våra vänner och kollegor som kämpar med att med små medel ge ut den musik de älskar. Det är inspirerande och lite hisnande att tänka på all den tid, pengar, kreativ ansträngning och förväntningar som finns nerplöjt i all denna fantastiska musik. Ännu mer hisnande är att vi faktiskt gör detta för femtonde gången.
När vi nu presenterar de fem nominerade i årets Musikvideo kan vi inte annat än bli otroligt imponerade av den visuella uttrycket, hantverksskickligheten och den kreativitet som i dessa fem videos lyfter musiken till nya höjder.”

Den femhövdade juryn har tittat igenom 168 musikvideos och dessa är de bästa som kom 2017:

Nominerade Manifests musikvideopris

ionnalee – SAMARITAN (To whom it may concern) Regi: Jonna Lee & John Strandh
https://www.youtube.com/watch?v=sVWOZqsIm_0

Alice Boman – Dreams (Adrian Recordings) Regi: Jeanne Lula Chauveau
https://www.youtube.com/watch?v=CpzJHqEUTSY&feature=youtu.be

Nadia Tehran – Cash Flow (Year 0001) Regi: Jonas Hong Soo Eriksson
https://vimeo.com/240169641/9bb8a45c05

Dolores Haze – White House (Woah Dad!) Regi: Nim Sundström
https://www.youtube.com/watch?v=pv71pdiuCdA

Conakry – Schaber (Mohave) Regi: Christofer Nilsson
https://www.youtube.com/watch?v=cMVVv0bFN4Y


Mer om årets konferencierer:

Moa Lundqvist
Moa Lundqvist är komiker, radiopratare, satiriker, krönikor, DJ och poddare, ursprungligen från Umeå men har nu sin bas i Malmö. Du har till exempel hört Moa i program som Radio Liechtenstein, Tankesmedjan i P3 och ”Motioner med Moa” samt podcasten ”Dilan och Moa” som hon har tillsammans med P3-kollegan Dilan Apak. Moa och Dilan inledde under 2015 ett samarbete där de satte upp två humorshower tillsammans – ”Den inre häxprocessen” samt ”Det nya tråkiga”. De har även vid en rad olika event DJ:at tillsammans, då under namnen ”DJ Nuonaffären” respektive ”DJ Marit Paulsen”. Tidigare arbetade Moa Lundqvist också som krönikör för ETC Malmö.

Marcus Berggren
Marcus Berggren är en ståuppkomiker från Kungälv. Han är känd från bland annat humorpodden Tombola Podcast som han driver tillsammans med humorkollegan Carl Stanley. Han medverkar även i Tankesmedjan i P3. Utöver sitt medverkande i podden Tombola Podcast, är han även känd från sin blogg Comedy Gold. Han räds inte att döda allas darlings och är skribenten bakom det virala inlägget ”Nej out West” som publicerades i GP och Djungeltrumman. Tidigare har han även varit med och drivit podcasten GONZO och i somras hörde du honom som vikarierande programledare för Morgonpasset i P3.