Manifestdagarna

MANIFEST 2011: | VINNARE | NOMINERADE | JURY | GALLERI | PRISET | MANIFESTDAGARNA | SPOTIFYTÄVLING

Manifestdagarna

Manifestdagarna med paneldebatter hålls i Sensus lokaler i Medborgarhuset

3-4 Feb 2011 Medborgarplatsen 4, Stockholm

ANMÄL DIG HÄR: http://www.plan-survey.se/k/ien-Lrnx/

Torsdag 3/2:

11.30 Registrering, mingel och kaffe

13.30 – 14.30 Musikbranschen idag – en generell översikt och temperatur på den musikbransch som finns idag och tankar och funderingar kring framtiden, vart allt är på väg, trender och vilka aktörer som sitter på makten nu och framöver… Vi får höra från olika perspektiv och vi siktar på att ha en bred skara med kompetens på scen med förhoppning om att deras tankar, visioner och uttalanden sedan kan leva vidare under de följande panelerna.
Moderator: Elisabet Widlund

14.30 – 15.30 Entreprenörskap i musiken – När är det bra med entreprenörskap och när bör kulturen slippa näringsvillkor? Eller har vi fungerande strukturer på plats idag för att
kommersiell och ideell kultur ska fungera ihop? Detta med utgångspunkt i att vi inte får ingen elit om vi inte har rekryteringsgrund.
Moderator: Rafael Martinez

15.45-17.45 Hur kommer jag igång? – en ingående introduktion till olika samarbetsformer i branschen, avtal, ekonomi, alla för- och nackdelar, fallgroparna och historierna från juristerna, ekonomerna och övrigt branschkunnigt folk som dagligen konfronteras med detta.
Moderator: Anders Engström

19.00 Manifestdagarna Showcase på Nalen Klubb
Fyra band gör upp om chansen att få öppna Manifestgalan 2011 och DU har en chans att påverka! Bedömningen av bandet utgörs till 50 % av publikens jubel och till 50 % av en jury.

FRI ENTRÉ!

Första bandet på scen: 20.00

Banden som spelar är (från norr till söder):

A New Way To Flavour (Sundsvall)
Kickin´Laces (Västervik)
United We Stand (Halmstad)
Smith & Thell (Helsingborg)

Banden har valts ut under showcaseturnén Manifest On Tour

Manifest On Tour
I slutet av 2010 bjöd vi på heldagar för musiker och artister med showcase, seminarium och coaching. Vi var i Linköping, Helsingborg och Sundsvall.
Banden presenterades för lokal och nationell musikbransch och tävlade om en möjlighet att spela under Manifestdagarna den 3-4 februari 2011 i Stockholm.

Fredag 4/2:

10.00-12.00 Modern Marknadsföring – hur man på bästa sätt och med lite pengar på fickan gör sig hörd och uppmärksammad på nätet och gärna på en global arena då internet är gränslöst.
Moderator: Per Strömbäck

12.00-13.00 Lunch

13.00-15.00 Synch & Branding – vi diskuterar och analyserar alla de möjligheter som finns kring placering av musik i film, tv, spel, reklam och vad ”brand partnership” egentligen innebär. Vi tar upp aktuella exempel som att The Ark släpper sin nya platta som ett magasin, Johnossi släpper ett seriealbum, PH3 släpper sitt album som en t-shirt med tillhörande nerladdningskod, Motörhead släpper vin, Wilco säljer kaffe på sin hemsida och LG står som avsändare till Red One projektet Love Generation… vad är nästa steg?
Moderator: Patrik Larsson

15.00-15.15 PAUS

15.15-17.15 Rättigheter i Sverige och ute i Europa – i samarbete med SKAP.
SKAPs ordförande Alfons Karbuda samtalar med Helen Smith som är Executive Chairman på den europeiska organisationen IMPALA under ledning av moderatorn Per Strömbäck från Netopia. Vi skall få veta mer om vad som sker i EU när det gäller musiken och kultur/näringspolitiken men också vilka hjärtefrågor organisationerna driver.
Moderator: Per Strömbäck


SOM

SOM står för Svenska Oberoende Musikproducenter. SOM är en intresseorganisation för oberoende svenska skivbolag. SOM är organiserat som en ideell förening och har varit verksamt sedan 1974 och har idag över 300 medlemmar.

Sensus

Sensus har ett brett utbud av cirklar, utbildningar och kultur över hela landet. I vår musikverksamhet finns ungefär 1500 band och vi genomför fler än 1000 konserter per år. Sensus är ett studieförbund som lyfter fram livsfrågor, mångfald och globala frågor.

Mer finns att läsa på dessa länkar

Manifestdagarna på Facebook
Sensus sida för band och artister
Sensus
SOM