Musikvideopriset – Göteborg

Årets utdelning av Manifests Musikvideopris görs under egen galaceremoni i samarbete med Göteborg Film Festival. Under ceremonin visas de fem nominerade verken, varvat med liveakter och efteråt tar DJ:s vid. Gästerna guidas genom kvällen av konferencier SaraBeata Hagström, tidigare Manifestprisvinnare tillsammans med bandet Lava Bangs.

PLATS: Göteborg Film Festivals Festivalarena på Auktionsverket Kulturarena, Tredje långgatan 9
TID: onsdag 31 januari kl 19:00 – 01:00
ENTRÉ: Fri entré med festivalpass, övriga 50 kr i dörren

NOMINERADE – Manifests Musikvideopris 2018:

֍ Alice Boman – Dreams (Adrian Recordings)
Regi: Jeanne Lula Chauveau
http://bit.ly/2E14LTk

֍ Conakry – Schaber (Mohave)
Regi: Christofer Nilsson
http://bit.ly/2pgViiq

֍ Dolores Haze – White House (Woah Dad!)
Regi: Nim Sundström
http://bit.ly/2l7NM9S

֍ ionnalee – SAMARITAN (To whom it may concern)
Regi: Jonna Lee & John Strandh
http://bit.ly/2lJvz54

֍ Nadia Tehran – Cash Flow (Year 0001)
Regi: Jonas Hong Soo Eriksson
http://bit.ly/2l6hhZH

LIVE PÅ SCEN
Det Brinner
Det Brinner är Matilda Sjöströms (från Steget) soloprojekt och i November 2017 släpptes debutalbumet ”Så låt mig vara”. Förhoppningen är att lyssnaren ska älska och hitta styrka i låtarna och göra dem till sina egna.
Fullängdaren berättar om sårbarheten som finns i att vara så otroligt kär och samtidigt vara så rädd för att misslyckas. Men den berättar också om längtan att få vara sig själv. Längtan till att sluta förställa sig för att passa in eller för att bli omtyckt. När du hamnar på platsen där du måste våga vara den du är. Fullt ut.
Enligt Matilda själv är detta det bästa hon någonsin gjort, både för henne som person men också musikaliskt.
Att göra musik utan att förhålla sig till ”hur det ska låta” och bara göra det som känns sant. Att bli helt fri.
För det blir du bara om du slänger bort alla krav, och bara går in i musiken.
Lyssna: http://spoti.fi/2hKufxP

Glenn Udéhn
År 2014 släppte Glenn Udéhn sitt debutalbum ”Lilla London Brinner”, en skiva där det pratades om Håkan Hellströms arvtagare och stans nya indieprins. På skivan fanns bland annat låten ”Vid Kranarna” som spelades flitigt på såväl radio som på SVT. Efter drygt två år och otaliga spelningar runt om i Sverige, signade han med Sony Music Entertainments pop-label Docks, där den hyllade EP:n ”Innan det är för sent” släpptes. Men det var då och nu är nu. Glenn har bestämt sig för att återigen köra independent och en ny fullängdare planeras att släppas senare i vår. Framträdandet vid utdelningen av Manifests Musikvideopris blir den enda spelningen han gör innan skivan släpps.
Lyssna: http://spoti.fi/2jSCO9X

Tilde Hjelm / Tilde Hjelm & The Desert Orchids
Tilde Hjelm har spelat i olika konstellationer genom åren men bestämde sig 2017 för att satsa på sitt egna soloprojekt. Med band, Tilde Hjelm and The Desert Orchids eller själv spelar hon indie med inslag av både country och drömska ljudbilder.
Hon berättar att hon inspireras mycket av Slowdive och Mazzy Star och dom debuterade med sin första video till låten We Got All Night nyligen.
Änsålänge kan vi lyssna på singeln High and Low på Spotify medans Tilde med band jobbar på en EP som kommer släppas under 2018. Tills dess får vi passa på att lyssna på hennes musik live!
Lyssna: http://spoti.fi/2l6EivQ

Manifest är musikpriset som för 15.e gången uppmärksammar och premierar artister kontrakterade på oberoende skivbolag och är årets stora händelse i indiemusik-Sverige.