Live på galan!

2022-instafb

De framträder på Manifestgalan 2022!

SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter) presenterar nu vilka som kommer att framträda på Manifestgalan 2022.

Manifest är musikpriset som uppmärksammar och premierar artister och inspelningar utgivna av oberoende skivbolag, och är årets stora händelse i indiemusiksverige.

Årets gala sker i digitalt format och sänds live från Nalen den 11:e februari klockan 19.00 via Manifestgalans Facebook och hemsida www.manifestgalan.se.

Galan leds, liksom förra året, av journalisten, författaren, radioproducenten och artisten Anna Charlotta Gunnarson och SOM:s ordförande, tillika musikjurist, skivbolagsboss och artist, Eva Karman Reinhold.

På scen från Nalen ser vi artisterna Moonica Mac & Sara Parkman, nominerade för sitt samarbete i låten ”Vittran”, samt Ebo Krdum, dubbelt nominerad på årets gala för sin debutplatta ”Diversity”

 

Mer om artisterna:

Moonica Mac & Sara Parkman

Den svettiga handen mot bilrutan i Titanic har fått sin egen låt i Moonica Mac och Sara Parkmans samarbete ”Vittran”. Här möts visgenrens respektive folkmusikens främsta unga fanbärare Moonica Mac och Sara Parkman i en duett som besjunger fristaden, kroppen och lusten.

Både Moonica Mac och Sara Parkman tillhör det mest profilerade och intressanta artisterna på den svenska scenen idag. Om det gemensamma samarbetet säger dom:

”Vi lever i en tid då den feministiska backlashen gör sig påmind med bravur om att vi uppenbarligen aldrig blir färdiga. Kvinnokroppar fortsätter att säljas, hatas, mördas, bespottas och misstros och där vill Vittran ge en 4.34 lång musikalisk respit där vi får bli påminda om vad hela den feministiska kampen handlar om: Att få vara i sin kropps allra fullaste fröjd. Att låta livet flöda. Att vilja ge och vilja ha, utan ursäkter.”

Ebo Krdum

Afrobeat, afrikansk blues och skandinavisk folkmusik blir ett med Ebo Krdum på det hyllade solodebutalbumet ”Diversity”. Olof Palme ledde honom till Sverige när han för drygt tio år sedan lämnade det krigsdrabbade Darfur efter att där ha upplevt tortyr och kastats ut från universitetet.

Nu vill Ebo Krdum förena det nya hemlandets folkmusik med musiken som en gång i tiden väckte hans musicerande. Artisten har bland annat kallats ”en av Sveriges dolda tillgångar” av Dagens Nyheter. På Nalen har han med sig två ytterligare musiker.

 

Mer om Manifestgalan: 

Manifestgalan genomfördes för första gången 2003 och är idag, 19 år senare, ett paraply för olika aktiviteter som involverar, stärker och lyfter fram svenska artister, musikbolag och producenter. Manifest Showcase och seminariedagarna Manifest Talks är andra aktiviteter som genomförts under Manifest-paraplyet. Tidigare vinnare och mer information finns på www.manifestgalan.se

Manifest skapades på initiativ av SOM, Svenska Oberoende Musikproducenter. SOM är en ideell förening som samlar över 300 oberoende skivbolag och verkar för att tillvarata medlemmarnas intressen inom upphovsrättsliga frågor, utbilda, samt främja och stärka samarbetet mellan medlemmarna.

Presskontakt:
Birds Will Sing For You
Petter Seander
0739-434920
office@birdswillsingforyou.com