Konferencier och livebanden på Manifestgalan

SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter) presenterar vilka som står på scenen på Manifestgalan 2020. Manifest är musikpriset som uppmärksammar och premierar artister kontrakterade på oberoende skivbolag och dessutom årets stora träffpunkt i indiemusiksverige.

Årets gala går av stapeln den 14 februari på Nalen i Stockholm då, utifrån 21 kategorier, den bästa oberoende musiken från det gångna året hyllas av en samlad oberoende musikbransch. Biljetter finns att köpa via www.nalen.se.

SOM:s styrelse genom ordförande Eva Karman Reinhold:
”Sveriges independentbolag tar allt större plats på musikscenen och visar tydligt att stor uppfinningsrikedom, kreativitet och lysande musikalisk talang uppväger små resurser. Det är med stor stolthet vi bjuder in till den 17:e Manifestgalan och independentbolagens stora stund på musikåret. Utöver alla briljanta nominerade har vi glädjen att kunna presentera några riktigt grymma live-framträdanden. Varmt välkomna till Nalen den 14:e februari! ”

Lyssna på samtliga nominerade här: https://open.spotify.com/playlist/2QjZyi2cwmRji5dygeUegP?si=jpS6eZLxTNWSoqs5nOswzA


Konferencier Manifest 2020:

Anna Charlotta Gunnarson!


Årets konferencier är ingen annan än Anna Charlotta Gunnarson!

Hon är journalisten bakom radio- och tv-serien Pop och politik, musikskribent i SvD och författare till två hyllade fackböcker om den glömda pophistorien. Hon har varit juryordförande för Swedish Music Hall of Fame, sitter i styrelsen för Svenskt Rockarkiv och driver indiebandet 500mil med Christel Valsinger.

 

500 Mil

 

500 mil är Christel Valsinger och Anna Charlotta Gunnarson. Sen debuten 2016 har popduon spelat på såväl Storsjöyran som Göteborgs Kulturkalas, hyllats av tidningar som Aftonbladet, QX och G-P, gjort musik med Siri Karlsson och legat på Jan Gradvalls A-lista. Manifestgalan blir 500 mils andra spelning på Nalen. Sist det begav sig stod bandet på klubbscenen, som förband till Docenterna.

Fotograf: Anders Bobert


Anja Bigrell

Anja Bigrell tillhör landets mest uttrycksfulla sångerskor och låtskrivare. Hon har varit aktiv i Sveriges indiescen sedan början av 2000-talet med den feministiska hårdpopduon Montys Loco och som soloartist. I våras släppte hon sitt andra soloalbum ”Måste lägga av”, producerat tillsammans med Daniel Bengtson, Studio Rymden.

Det är tio punkiga betraktelser med stor kärlek till Juliana Hatfield och Elliot Smith.

Temat är tveksamma överlevnadsstrategier, att vara tjockast på jazzbaletten, leva i kaos och söka gemenskap. 2019 fick Anja SKAPS pris som Årets Indie.

Sagt om Måste lägga av:

”…en artist som griper sig an omvärlden på ett sätt som är helt och hållet hennes.”

Sydsvenskan

”Och jag faller ganska handlöst för den här plattan. Speciellt textförfattandet finner jag

stundvis genialiskt. Texten till Prag förför mig totalt, och spåret Jazzbalett skryter med

textraden ”jag väger tio kilo mer än ni, men har i alla fall inte nån jävla snelugg” vilket

borde vara nog för ett nobelpris i litteratur.”

Nöjesguiden

 

Bröderna Lindgren


Bröderna Lindgren blandar allvar med humor och är kort och gott bandet som älskas av alla mellan 4 och 94.

Mathias och Andreas Lindgren är bröderna som tillsammans med övriga bandmedlemmar både lyckas samla svenska artisteliten som gästartister och bjuda små och stora barn på en rafflande musikupplevelse utöver det vanliga. Med gäster som Patrik Arve, Anja Bigrell och Britta Persson tar Bröderna Lindgren med publiken på upptäcksfärd och letar efter: pirr i magen, tår i ögat, frihetskänsla, gemenskap och andra saker.

Svenska Dagbladets Malena Janson jämförde bröderna Lindgren med deras mamma – författaren Barbro Lindgren – och konstaterade att de har ”samma självklara solidaritet med barnpubliken som sin mor. Deras musik förmedlar att det är viktigt med barnkultur och att detta inte står i någon som helst motsats till att ha väldigt roligt”.

Pressbilder: http://brodernalindgren.se/start/

Anthony Mills

Anthony Mills är en unik karaktär. Uppvuxen i Ohio via Louisiana har han tillbringat de formativa åren av sin musikaliska karriär som hiphopartist och producent. Någonstans längs vägen kände Anthony att han behövde berätta historierna om sitt arv; från hans fransk-kreolska mormor till de industriarbetande förfäderna med rötter i fabrikerna i Akron, Flint och Detroit. Genom att blanda gammal plantagesångtradition med Americana, blues och mer moderna influenser, kanaliserar Anthony Mills den komplexa trögheten i den djupa amerikanska södern.

Foto: Ted Lindén/Bullsize


JAZZOO (Oddjobb)

Jordens alla djur samlas till en riktig fest till Oddjobs svängiga jazztoner. I en glänta i skogen har jordens alla djur samlats till en sjusjungande fest. Rovdjur och växtätare, stora och små djur. Näktergalen hämtar elefanten, aporna, kängurun, koalan och de andra djuren. Koalan vill hoppa som en känguru, isbjörnen får hjälp att hitta hem av en blåval och flodhästen lyckas rymma från zoo. Allt till Oddjobs svängiga jazztoner.

Goran Kajfeš – trumpet

Peter Forss – bas

Per ”Ruskträsk” Johansson – saxofon

Daniel Karlsson – piano

Lars Skoglund – trummor

Helene Berg – VJ (visuals)

 

Mer om Manifestgalan: 
Manifestgalan genomfördes för första gången 2003 och är idag, 17 år senare, ett paraply för olika aktiviteter som involverar, stärker och lyfter fram svenska artister, musikbolag och producenter. Manifest Showcase och seminariedagen Manifestdagen är andra aktiviteter under Manifest-paraplyet. Tidigare vinnare och mer information finns på www.manifestgalan.se .
Manifest skapades på initiativ av SOM, Svenska Oberoende Musikproducenter. SOM är en ideell förening som samlar över 300 oberoende skivbolag och verkar för att tillvarata medlemmarnas intressen inom upphovsrättsliga frågor, utbilda, samt främja och stärka samarbetet mellan medlemmarna.

Presskontakt:
Birds Will Sing For You
Petter Seander
0739-434920
office@birdswillsingforyou.com