ÅRETS KONFERENCIERER OCH LIVEAKTER

Nu börjar det närma sig med stormsteg och vi kan med glädje presentera årets konferencierer och liveakter.
konfer
Årets konferencier:
Ametist Azordegan och Cleo

Årets liveakter:
Aurelia Dey
Iman
Mattias Alkberg
Nina K

Klubbarna på årets efterfest:
Wrong Side Of The Tracks
Bangarang Hi-Fi

Manifestpriset delas ut i 15 olika genrer och 7 specialkategorier. Nytt för i år är att pris för Årets Musikvideo delas ut på Stacken i Nalenhuset i samband med Manifestdagen, tidigare under dagen den 5 februari.

Köp biljetter här: BILJETTER

ÅRETS KONFERENCIERER

Ametist Azordegan
Ametist Azordegan är en av Sveriges mest etablerade musikjournalister. Hon sitter i juryn för (bland annat) Swedish Music Hall Of Fame och skriver just nu på en historiebok om den svenska hiphopmusiken. Hon är krönikör och rescensent, i bland annat P1 och föreläsar kring teman som rör musik, politik och yttrandefriheten.

CLEO
Cleo är en av Sveriges mest respekterade och erkända rappare med över 10 år i branschen.
Som en av grundarna till crewet och bolaget Femtastic och initiativtagare till den numera välkända FATTA-kampanjen har Cleo inte bara skapat en strukturell förändring på musikscenen, utan även byggt upp en stor och kraftfull fanbase i Sverige.

ÅRETS LIVEAKTER

Aurelia Dey
Aurelia Dey är förankrad i dancehall, reggae och afrobeats och blandat med hiphop och neosoul kallar hon sin stil afro-pop. Hon är en unik artist med ett starkt och övertygande uttryck som etablerar afropop nationellt och internationellt och verkar för ett öppet, jämställt, fördomsfritt och normbrytande musikliv. I grunden är hon både dansare, sångerska, rappare och producent.
I april 2015 släpptes soloskivan ”Gyllene Tider”. Singlarna ”Kärleken Kommer” och ”Fokusera” spelades under våren och sommaren flitigt på Sveriges Radio. Aurelia Dey live är en stark upplevelse. Showen är fylld med musikaliska käftsmällar i form av energi, attityd och starka uttryck.

Iman
Iman är van att skapa sin egen väg och hon har levt med musiken hela sitt liv. Nu är hon 21 år, artist, låtskrivare och producent och våren 2016 släpper hon sin första EP. Hon har tillsammans med andra låtskrivare skrivit Zara Larssons superhit Lush Life, som nyligen vann pris på P3 Guld för årets låt. Tidigare har hon arbetat med artister som Titiyo och Dante och släppt låten We Are tillsammans med Lilla Namo till förmån för Världens Barn. Nu artistdebuterar den 21-åriga multitalangen och listas på flera håll som en av de artister vi ska hålla ögonen på 2016. Första singeln Sugar Deluxe är en genusflippad, r’n’b-pulserande poplåt med tillbakalutad attityd och i vår väntas ytterligare en singel.

Mattias Alkberg
Mattias Alkberg är välkänd, både som poet och artist, och alltid med sin unika känsla för språklig finess. Under hösten 2015 släpptes Alkbergs nionde album i eget namn. Först ut var singeln ”Tjugonde” och Mattias beskriver låten så här: ”Tjugonde är den stora drömmen i det lilla livet. När anspråken matchar förväntningarna. När en komplimang och en kort respit skulle kunna tränga undan skräcken för det okända så länge att att man hann hämta andan. Det är när barnvagnshjulen inte ramlar av. Pengar kvar på busskortet. Ledigt i tvättstugan. Det är en helg i en hyrd stuga i skärgården. Det är solsken efter regn. Det är oväntad men välkommen dans i transistorn i fönstret.
Det är vad popmusik är, eller skulle kunna vara, eller borde vara.”

Nina K
Med inspiration från barndomens divor och idoler – Mariah, Sade, Sinead och Enya – är Nina K efter fem års tystnad tillbaka med det drömska popalbumet, ”On Ice”. Baserat på händelser ur hennes liv dealar de nio balladerna med ämnen som ”hur överlever man när ett barn dör?”. Albumtiteln ”On Ice” syftar både till glittriga barndomsfantasier, och reflektioner kring evighet och odödlighet. Nina K är en ”DIY-diva” – en musikalisk auteur som alltid har handplockat sina samarbetspartners noggrant. Den här gången Alex ”Lexxx” Dromgoole (Björk, Jessie Ware, Angel Haze, Fatima Al Qadiri) som mixade och den experimentella synthkonstnären Daniel Fagge Fagerström (Optic Nest, The Skull Defects) som medproducent. Resultatet är en drömsk popskiva med R’n’B-harpor, shakuhachi-flöjt, Enigma-trummor och atmosfäriska synthar – en skapad av Ninas röst.

FRED PERRY PRESENTERAR ÅRETS EFTERFEST

Wrong Side Of The Tracks är en northern soul klubb, som drivs av Karl Blom och Tobias Palmér. Här samsas die hard northern soul-fans med en bred publik. Idén är enkel; att med ett fokus på dansgolvet leverera korta, kärleksfulla, euforiska kickar som hyllar kända och okända stjärnor från 60-talet. Att med avstamp i den brittiska northern soul scenen erbjuda en dansklubb för alla, fri från smala koder och regelverk, och där talket, dansskorna och vinylsjuorna regerar.

Bangarang Hi-Fi är en av dom få vinylspelande entusiasterna som håller liv i den äldre västindiska musiken i det här landet. Med fokus på tidig jamaicansk musikkultur som rivig hets-ska, hjärtskärande mördar-rocksteady och till sist ruff och tuff boss reggae så tillför dom ett unikt element i Stockholms klubbliv ingen annan kan matcha. Allt självklart på sjutums vinyl från 60-talet utan pardon.

samarbetspartners

webbplatsikon