DE NOMINERADE TILL MANIFEST 2015

SOM – Svenska Oberoende Musikproducenter – är glada att kunna presentera de nominerade till Manifestpriset 2015. Årets gala går av stapeln den 6:e februari på Nalen i Stockholm.  Manifestgalan uppmärksammar och premierar den bästa oberoende musiken i Sverige. I år har juryn nominerat 84 artister till totalt 22 olika priser. Galan har som vanligt en massa fina musikuppträdanden och kvällens presentatör är CLEO.

Anders Engström, ordförande SOM och ansvarig för årets Manifest:

“Den oberoende musikscenen fortsätter att producera fantastisk musik och trots utmaningarna bolag och artister möter i den nya strömmande musikmiljön så lyckas man med konststycket att kombinera konstnärlig innovation med gott entreprenörskap. Hatten av säger vi på SOM och bjuder glatt in alla att fira tillsammans med oss på Nalen den 6 februari!”

Manifestpriset delas ut i 15 olika genrer/kategorier och 7 specialklasser. En ny kategori för i år är Barnmusik.

Jurygrupperna, sammanlagt över 100 personer, består av journalister, arrangörer och branschfolk.

Årets liveartist i samarbete med Grolsch väljs ut av ett antal av Sveriges mest meriterade arrangörer. Årets Klubb röstas fram genom SAMIs kampanj Schysst Musik.  Utöver detta presenteras Manifest och SKAP:s textförfattar- och kompositörspris tillsammans med Årets Indie på Nalen den 6:e feb.

 

Ni hittar de nominerade här: LÄNK